«Гладкий» «дерибан» під орудою Надала

Опубліковано:
6 Грудня, 2014 о 11:04

Міський голова Сергій Надал, очевидно, має тернополян за дурнів: ось уже чотири роки він цинічно “дерибанить” і нищить наше місто, проте йому вистачає нахабства звітувати на сцені “Березіля” про своє “служіння” громаді. Його гра на публіку вже навіть не фарисейська, а мажорно-бандитська. А все через абсолютну безкарність з боку правоохоронних органів, прокуратури, СБУ та надмірну довірливість тернополян. Просто на очах мешканців міста за часи правління Надала та його опричників Гладкого і Камінського площа лише трьох парків — ім. Шевченка, “Топільче” та Національного відродження — зменшилась на 25 (!) га, а ще в цьому переліку — сила-силенна незаконних забудов, “накладання лапи” на комунальні установи, брудні бізнесові схеми… Відтак завдяки “старанням” Надала наше затишне місто перетворилося на незграбний і стихійно забудований “Шанхай”. “Після мене — хоч потоп”, — така, очевидно, позиція мера Надала, який ще й прикриває свої злодіяння патріотичними виступами у вишиванці.

 



Будинок-монстр — квітковий ринок?

Нещодавно у місцевій пресі та в інтернеті вкотре набуло розголосу й викликало хвилю обурення зведення скляного будинку-монстра перед ТЦ “Орнава”, що на вулиці Живова. Багатоповерхівку в зеленій зоні припаркової території почали зводити тихцем ще два роки тому. Тернополянам тоді й на думку не спадало, що там “виросте” будівля, котра викликатиме жахливу дисгармонію з довколишньою архітектурою мікрорайону. Хтось припускав, що триває реконструкція сусідньої автозаправки, інші — облаштування стоянки, аж поки не з’явилися бетонні каркаси, а згодом — свинцево-скляні стіни, що геть закрили “Орнаву” і частину парку. І найголовніше, що незаконна забудова відбувалася з відома нашого “славного” мерця, адже так званим інвестором багатоповерхівки є підприємство “Новий світ”, що належить подільникові Сергія Віталійовича — депутату міськради, голові земельної комісії та скандальному ділку Михайлові Гладкому. 

 

12 соток під нинішнім будинком-химерою міські депутати передали в 2011-ому році відділу технагляду міськради. Очевидно, більшість депутатів не до кінця знала, що голосує за незаконне будівництво, бо ж у проекті справжнє призначення ділянки було гарненько замасковано: “для зведення критого квіткового ринку із легких архітектурних форм”. А вже за кілька місяців виконком міськради своїм рішенням “віддарував” ділянку і право на зведення будівлі інвестору, наближеному до Сергія Надала. Відділ технічного нагляду на паперах залишився лише замовником робіт. Натомість на межі червоної лінії зеленої зони замість невеликої металевої споруди, що передбачає собою поняття “легка архітектурна форма”, постала капітальна будівля (це категорично заборонено!) на дев’ять поверхів із загальною площею 1790 кв. метрів. Ганьба: і це такий відвертий “дерибан” у міській раді вважають інвестиційним проектом?!

 

До міського бюджету — дуля
Суть інвестиційного проекту “унікального” квіткового ринку полягала у тому, що відділ технагляду безкоштовно надає землю підприємцю, а останній за свої кошти зводить будівлю. Після завершення споруда залишається у власності інвестора, він також отримує право приватизувати земельну ділянку під нею, тобто стає повноцінним власником. І це — без натяку на конкурс між потенційними інвесторами, без громадських обговорень доцільності зведення споруди у зеленій зоні, без надходження жодної гривні до міського бюджету… Реальна ж вартість ласого шматка біля “Орнави” — кілька мільйонів гривень. Ось така спритна оборудка від кримінального тандему Сергія Надала і Михайла Гладкого. І таких ділянок та забудов, прихоплених оточенням міського голови, по всьому Тернополю чимало. Ось де поле для діяльності новоутворюваному в державі Національному антикорупційному бюро! 

Щодо “добродія” Гладкого, то за правління Сергія Віталійовича для нього відкрилися небачені можливості для “гладкого” ведення бізнесу у вигляді бульдозера, який зачищає все на своєму шляху. Варто пригадати хоча б “війну” за “оборонну” стіну, стоянку та альтанки біля ресторану “Братислава”, що зовсім відрізали від світу земельну ділянку сусідів. А що казати про захоплення парку ім. Шевченка рестораном “Назарія”, який теж належить Гладкому і де дружина Сергія Надала начебто працює директором! Торік поміж деревами, за кілька метрів від дитячого майданчика, владні ресторатори понаставляли альтанок. Як скаржилися влітку батьки, дітей доводиться забирати подалі від посиденьок п’яних компаній та диму від шашликів. Досі триває конфлікт і за дитячий майданчик на вулиці Гнатюка, дозвіл на будівництво на якому отримав, як запевняють місцеві активісти, швагро Гладкого…

 

 

А з «йолки» все й почалося…
Крайня недовіра тернополян до Сергія Надала змусила “добродія” Гладкого чимскоріше забезпечити певні гарантії своїм “грандіозним” ресторанно-земельним проектам. Так, на одній із останніх сесій Тернопільської міської ради був винесений проект рішення про передачу у власність Гладкому земельної ділянки під СТО та автомийку на вул. Микулинецькій. Словом, гребуть, як можуть, поки Сергій Віталійович у мерському кріслі. Та чи терпітимуть тернополяни до кінця його каденції? Тим часом на Театральному майдані завбачливий мер почав швиденько встановлювати новорічну ялинку, щоб відвернути увагу мешканців від проблем міста і не допустити місцевого Майдану. Але, як знаємо, з “йолки” все й починалося…

 

Оксана Гончаренко

(Надсилаємо матеріал на реагування Голові Верховної Ради В. Гройсману, Адміністрації Президента, Національному антикорупційному бюро, Генеральній прокуратурі України, СБУ)

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #михайло гладкий, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #сергій надал, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: