Фінансовий огляд: Для нас готують інтригу

Опубліковано:
12 Грудня, 2014 о 15:34

Розпочав роботу парламент країни, запрацював новообраний уряд. Очевидці стверджують, що урядовці не покидають своїх кабінетів до глибокої ночі. Нам поки достеменно не відомо, що конкретно вони для нас змінюють, назагал кажуть, що реформуватимуть усі сфери життя — соціалізму вже не буде.

 



Дещо про реформації стало відомо із соцмереж. Так, оприлюднили робочі матеріали Кабміну, де планується повальне скорочення соціальних гарантій. До прикладу, «вилучення норм про безоплатність освітніх і медичних послуг», встановлення плати за харчування при перебуванні на стаціонарі в лікарні, підвищення педагогічного навантаження вчителів із 18 по 20 год., скорочення розміру допомоги за тимчасовою непрацездатністю із 100-60% середньої заробітної плати до 80-45%, «призупинення індексації пенсії до стабілізації економіки України»… Який би розділ не взяв, — усюди врізані соцгарантії.

 

На початках соцмережевий народ вирішив, що це — фейк, тобто обман. Але на публікацію на своїй сторінці у Фейсбуці відгукнувся міністр соціальної політики Павло Розенко, який жодним словом не спростував інформацію. «Не буду нічого ні спростовувати, ні підтверджувати… Буде боляче, важко і непросто.

 

Аплодисментів нам за це не буде. Але для України власне вибір невеликий. Два варіанти: або дуже боляче у 2015-му, а далі потроху є шанс на відновлення. Або не так боляче, але тоді смерть неминуча. Все, крапка, інших варіантів не існує». Щодо пенсійної реформи, то міністр запевнив, що будуть пропонувати перехід до єдиних принципів нарахування пенсій. «Трьох десятків пенсійних систем в Україні, сподіваюсь, вже не буде ніколи». За його словами, руйнуватимуть систему спецпенсій, розвиватимуть недержавне пенсійне страхування, поступово переходитимуть до запуску накопичувального (персоніфікованого) рівня пенсійного забезпечення. Щодо пільг і компенсацій. «Діємо у трьох напрямках: відміна неефективних пільг, жорстка адресність (прив’язка до доходів конкретної людини) та монетизація деяких видів пільг».

 

Міністр запевнив, що будуть «серйозно реорганізовувати і боротися з корупцією у фондах соцстрахування… Пропонуємо об’єднати фонди (втрати працездатності та нещасних випадків). Цей об’єднаний фонд стане базою для майбутнього запровадження медичного страхування… Зниження податків буде!!! 100%. У першу чергу це стосується зниження навантаження на фонд оплати праці (ФОП). Готуються потужні рішення по зменшенню ставки єдиного соціального внеску (ЄСВ). Це реальний крок до детінізації ринку праці в Україні.

 

Валентина БАЦА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #фsнанси
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: