Експерти закликають об’єднані громади швидко готувати проекти розвитку своїх територій

Опубліковано:
21 Січня, 2016 о 16:13

Директор з науки та розвитку Інституту громадянського суспільства Анатолій Ткачук закликає об’єднані територіальні громади у швидкому часі розробляти проекти, що можуть фінансуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку, проекти, на які можна залучити кошти субвенції з Державного бюджету на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад. Про це він пише на своїй сторінці у Facebook.

 



«В поточному році об’єднані територіальні громади -159, отримають 1мільярд  гривень на проекти з розвитку власної інфраструктури. Звертаюсь до всіх об’єднаних територіальних громад: готуйте свої проекти. Доки вийде постанова Уряду про розподіл цієї субвенції, ви маєте мати уже готові проекти», – пише експерт.

 

Він також звернув увагу на те, що за його інформацією, в областях регіональні комісії не беруть чи відхиляють проекти від об’єднаних територіальних громад для Державного фонду регіонального розвитку, мотивуючи це тим, що є окрема субвенція для таких громад.

 

«Не слухайте їх. Ви маєте повне право подати на Державний фонд регіонального розвитку проекти: які відповідають стратегії розвитку області; які розвивають інфраструктуру об’єднаних громад; які направлені на співробітництво між громадами. Субвенція – це додатковий ресурс. Тобто об’єднані громади можуть подати 4 типи проектів. Не проспіть!», – закликав експерт.

 

Анатолій Ткачук нагадав, що за 2015 рік не використали 520 млн гривень коштів Державного фонду регіонального розвитку. Причина – області не підготували належних проектів.

 

Як повідомлялося, Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негодатакож наголошував, що громадам невідкладно треба готувати проекти розвитку і подавати їх до Мінрегіону, щоб вже цього року показати історії успіху, створивши якісно нові умови надання послуг населенню.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: