Джерельні ставки Раю цілий рік мають екстремальну температуру (Фото)

Опубліковано:
29 Серпня, 2016 о 19:55

У селі Рай, що на Бережанщині, неподалік мисливського палацу Потоцьких, пам’ятки садово-паркового мистецтва державного значення, є вервичка штучних ставків. Ставки дуже красиві і досить великі. З кришталево прозорою водою. Живляться джерелами. Цього літа місцева спільнота взялась за чистку або реконструкцію останнього ставочку. Розібрали місток. Воду відвели спеціальним руслом. Навколо осушеного ставочку ростуть величезні туї. Мурують нову дамбу та ось ось мають викосити усю траву, яка виросла за літоу басейні ставка.

 



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Місцеві депутати перестануть красти?

 

На дні ставка з водою ще збереглися плитки, якими колись було вистелено дно. Жодної рибки у воді не видно. Під час спеки дивує, що у ставках не видно людей, що купаються. Хіба що відчайдухи пірнають та миттю вистрибують на берег. Відповідь була неочікувана – у досить великіх водоймах вода цілий рік має температуру усього 9 градусів! У таких ставках можна було б проводити літні змагання моржів! Ідеальне місце для любителів загартування та зимового плавання. Мандрівники мають надію побачити усі чотири ставка наповненними знов водою.  У парку міститься 56 видів дерев і кущів, б’ють три джерела, що дають живлення ставкам та питну воду для райчан.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: