На 61-му пісенному конкурсі “Євробачення”, в Проходив Який Стокгольмі 10-14 Травня, перемогла представниця України Джамала.

 



Вона виконала пісню “+1944” англійською мовою з приспівом кримськотатарською. У ній співачка розповіла про депортацію кримських татар за часів Сталіна. “1944” За словами Джамали, вона написала “1944”, надихнувшись розповіддю прабабусі, яка пережила депортацію.

 

Упродовж усього голосування глядачів із 42 країн-учасниць “Євробачення” лідирувала представниця Австралії. До оголошення результатів голосування журі Україна перебувала на другому місці.

 

При підбитті підсумків організатори тримали інтригу до останньої секунди. Вирішити, хто стане переможцем цьогорічного телеконкурсу, мали бали, віддані журі за представника Росії Сергія Лазарєва.

 

У підсумку представниця України зі 534 балами перемогла у “Євробаченні-2016”. На другому місці опинилася представниця Автралії із 511 балами. третю сходинку посіла Росія – 491 бал.

 

 

Варто зазначити, що це перше “Євробачення”, на якому запроваджено нову систему голосування за конкурсантів. Організатори змінили систему оцінювання, щоб уникнути ситуацій, коли деякі виконавці взагалі не набирали очок. У цьому році і професійне журі, і глядачі будуть виставляти окремо оцінки виконавцям

 

Всього у фіналі приймали участь 26 країн.

 

Згідно правил “Євробачення”, в наступному році конкурс відбудеться в країні-переможниці.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора
21:35, 25 Жовтня, 2024

Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора

ТОП новини тернопільщини: