До Тернополя потрапляють вибухонебезпечні сувеніри. Будьте пильними (Фото)

Опубліковано:
21 Вересня, 2015 о 11:44

Багато різних предметів, які можуть раптом наробити біди, кожен знає на вигляд ще з дитинства. Гранати та протитанкові гранати винахід початку ХХ століття на жаль і зараз знову роблять свою руйнівну роботу. Але до них долучились і багато новітніх вибухових пристроїв, деякі з котрих подібні навіть на дитячі іграшки.

 



Пластик і метал, сувенір привезений з передової може бути причиною великої біди. Для того, щоби реагувати правильно на подібні сюрпризи у суботу 19 вересня у с. Підгородньому учасники вишколу «Школа ножового бою» після занять з інструктором уважно розглядали колекцію різноманітних вибухівок та слухали цікаву розповідь експерту з вибухотехніки НДКЦ обласного управління внутрішніх справ Ігоря Васьківа. Ігор вже неодноразово стикався з небезпечними знахідками у Тернополі, а також постійно виїжджає у зону АТО, де вже звиклою роботою стає розмінування об’єктів, розтяжки та міни, пластикові міни, які навіть неможливо відшукати міношукачем, набої та мінометні снаряди – ці предмети все частіше потрапляють і до нас на Тернопільщину.

 

Що призводить до вибуху, як спрацьовує граната, як встановлюють міни, що таке пластикова вибухівка – такі знання у відповідний момент можуть врятувати Ваше життя. Ініціатор створення вишколу «Захисти свій дім» Микола Більчук активно працює з кожним, хто хоче стати основою для безпеки себе та своєї країни. Саме він ініціює такі зустрічі та щонедільні вишколи у Тернополі і в області. На вишколах можна отримати справді корисний досвід з поводженням зі зброєю холодною та вогнепальною. За словами Миколи багато людей, які пройшли вишкіл, вже зараз мобілізовані і перебувають у зоні АТО, але усі живі і здорові.

 

Ігор Васьків наголосив, що багато каліцтв та травм, поранень люди, зокрема військові, отримують через необережне поводження зі зброєю та усім військовим руйнівним реманентом. Сьогодні найбільшу увагу потрібно приділяти молоді та дітям, адже саме вони найчастіше знаходять небезпечні предмети. Найправильнішім буде відразу відійти від небезпечного місця та зателефонувати 102.

 

 

фото Миколи Більчука ФБ

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: