Для дружби неважлива порода – песики чекали на виставку два роки (Фото)

Опубліковано:
14 Червня, 2016 о 11:53

12 червня у неділю на Козацькому острівку відбулося справжнє свято дружби та милосердя. Після дворічної перерви волонтери з Асоціації захисників безпритульних тварин «Ноїв ковчег» знову провели конкурс виставку для усіх власників собак “Для дружби неважлива порода”. 

 



Собака друг людини – є така аксиома у світі, але не завжди людина стає другом тварині. У Тернополі, як і у будь-якому місті світу є безпритульні собаки. Безхатченки можуть стати улюбленцями дітей, а можуть і загрозою для перехожих. Доля таких собак складна. Багато з песиків народжуються у підворотнях та назавжди поповнюють зграї дворняжек. Часом не тільки доля, а і люди поводяться з собаками жахливо. Їх калічать, б’ють, просто виганяють на вулицю хворих та безпомічних. 

 

Те, що ситуацію можна змінювати на краще, своєю безкорисною працею доводять волонтери з ТОГО “Ноїв ковчег”. Для того, щоби налаштувати городян на позитив, вони від часу свого заснування у 2009 році, проводили виставки конкурси собак, яким вже допомогли волонтери і яким ще потрібна допомога. Зазвичай це були дворняжки, у минувшому безпритульні собачки, яким вдалося знайти господарів. Але ситуація склалась так, що два роки це свято дружби людей і собак не відбувалося. 

 

Виставку 2016 року організували після зміни лідера – Аліна Кошильовська була і буде активним волонтером. Сама дівчина знайшла усіх своїх чотрилапих друзів на вулиці. Своїм прикладом надихає інших допомагати тваринам. Наприклад, можна взяти собаку після стерилізації та помогти одужати, адже операція буває складною. Під час виставки до усіх, хто прийшов, ведуча свята Ніно неодноразово звернулась з проханням підтримати організацію хто чим може. Грошима, допомогою, завжди можна взяти собаку чи котика на перетримку, доки знайдеться господар. 

 

Радує те, що багато собак прийшли вже з господарями. Більшість познайомилась саме через “Ноїв ковчег”. 

 

Так знайшла своїх господарів собачка Руна (№ 10), яку знайшли з відрубаною лапкою. Її господар ще перебуваючі в АТО вирішив забрати бідолашку до себе. Товстунка Лола (№ 2) була жахливо худою, а вівчарка Ельза (№ 1) не мала жодної шерстинки на тілі. Маленьку Ляльку (№ 3) врятувала її господиня від зграї собак, а вихованка волонтерки Інни Вовк руденька Боня мала жахливу рану на шиї. 

 

Кожна пара мала можливість розказати свою зворушливу історію, прийняти участь у кумедних конкурсах: поїдання сардельок (для більших песиків) та випивання молочка (для менших за розміром), та у конкурсі модного собачого одягу. Невеличка Ляля демонструвала рожеву сукенку, вона на перетримці, шукає свіого господаря чи господиню. Неочікуваним за результатами був конкурс “Голос країни”. Песиків запросили по черзі до мікрофону. Але голосних гавкіт почули лише від деяких. Більшість навчена вулицею: “Мовчи – будеш цілішим”. Конкурс талантів довів – найулюбленіші команди для собак це “Дай лапу!” та “Цьом!”.

 

Під час виставки двоє цуциків знайшли свої домівки, а третє песеня, знайдене під авто, шукає свій дім. Бідолашка було вимащене у смолі, має поламану лапку. 

 

Серед глядачів були і власникі породистих собачок. Ми побачили китайську хохлатку, мопса, хаски та вівчарок. Настрій у всіх присутніх був гарним. Усі 20 учасників отримали нагороди, дипломи, смаколики.

 

Допомогти організації та безпритульним тваринам можна за посиланням: http://noivkovcheg.com.ua/ та https://www.facebook.com/NoivKovcheg/?fref=ts 

 

 

Більше фото тут:  

https://www.facebook.com/elena.mudraya/media_set?set=a.1032014373500341.1073741935.100000753630498&type=3 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: