Деякі новообрані депутати грають з вогнем, – Андрій Магера

Опубліковано:
5 Листопада, 2014 о 13:58

Заступник глави Центрвиборчкому Андрій Магера прокоментував перші інциденти, пов’язані з тим, що деякі депутати, що пройшли до парламенту за списками партій, не виключають свого невходження у фракції цих партій. 

 



«Вибрані в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі депутати, які після складення присяги мають намір не ввійти до складу парламентської фракції, за списками якої вони обиралися, принаймні, грають з вогнем», – йдеться в його коментарі. 

 

Магера пояснив, що, «по-перше, з юридичної точки зору, невходження депутата, обраного за списком політичної партії, у фракцію відповідної партії, є однією з підстав для дострокового припинення депутатських повноважень (пункт 6 частини першої статті 81 Конституції України)». 

 

«По-друге, може вже настав час схаменутися і не розглядати виборців за лохів? Це ж так примітивно. Адже всі все прекрасно розуміють: якщо ви такі круті, то потрібно було йти на вибори за списком іншої партії, а не обманювати виборців », – зазначив заступник голови ЦВК. 

 

На його думку, біда багатьох українських політиків у тому, що вони недооцінюють виборця, тим самим, копаючи собі яму під наступні вибори.  Нагадаємо, члени партії «Воля», яка йшла в складі «Самопоміч», мають намір сформувати своє міжфракційне депутатське об’єднання або депутатську групу.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: