Держслужба з надзвичайних ситуацій закликає до обережності під час Водохрещенських купань

Опубліковано:
19 Січня, 2016 о 08:44

Зокрема, з обережністю до зимових занурень у крижану воду варто поставитись насамперед тим, у кого хворе серце. А людям незагартованим це загрожує загальним переохолодженням організму. Перші його ознаки  – озноб, синюшність шкіри, болі у кінцівках. При легкому переохолодженні людину варто напоїти теплим чаєм, одягти. При середньому і важкому – зробити масаж усього тіла і тепло укутати. Зігрівання повинно бути поступовим. Категорично заборонено заходити в воду у нетверезому стані. Під час святкування не залишайте поблизу річки чи ставка без нагляду дітей.

 



Перед тим, яки вийти на кригу, необхідно переконатися у її міцності, – застерігають рятувальники. Безпечним для однієї люди вважається лід товщиною від 7 сантиметрів, а для групи людей – 15 сантиметрів (в розрахунок береться лише товщина нижнього, зеленуватого шару льоду).

 

Державна служба з надзвичайних ситуацій радить громадянам відпочивати лише у таких спеціально облаштованих місцях, де, за необхідності, ви зможете швидко отримати допомогу фахівців.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: