Держдопомога переселенцям

Опубліковано:
18 Жовтня, 2014 о 15:21

Міністр соціальної політики України Людмила Денисова в ефірі “Українського радіо” розповіла, хто з переселенців і в якому розмірі може оформити державну допомогу для оплати житла, повідомляє УНН. 

 



“Державна допомога призначається непрацездатним особам додатково до їх соціальних виплат, які вони вже отримують (пенсії, наприклад), у розмірі 884 грн на місяць. Для працездатних осіб розмір допомоги становить – на 50% менше, а саме 442 грн”, – розповіла вона. 

 

Міністр уточнила, що до працездатних ще одна вимога – шукати роботу. Якщо переселенець не працевлаштується протягом двох місяців, то вже наступні два місяці він отримуватиме тільки 221 грн такої допомоги. А якщо і за 4 місяці людина не знайде роботи, то виплата допомоги йому буде зовсім скасована. 

 

“Ми будемо вважати, що людина в такій допомозі немає потреби і ми її скасуємо”, – зазначила Л. Денисова. 

 

Вона також зазначила, що дана допомога не призначається тим сім’ям переселенців, у яких за межами окупованої території або району, де проводиться АТО, є власне житло. 

 

“Також така допомога не надається тим сім’ям, у яких є депозит у банку, який складає більше 10 прожиткових мінімумів. Тобто треба використовувати ці кошти для того, щоб облаштувати собі житло. А коли депозит вичерпається, то держава може призначити і вже надати таку допомогу “, – зазначила міністр.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», - бойовий медик
10:20, 21 Жовтня, 2024

«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», – бойовий медик

ТОП новини тернопільщини: