Депутати с. Різдвяни півтора року були проти вулиці Героїв Небесної Сотні

Опубліковано:
22 Липня, 2015 о 20:19

У Лютому 2014-го у селі Різдвяни Теребовлянського району люди зійшлися на віче біля каплички, де вшанували пам’ять загиблих під час революції Гідності і проголосували за те, щоб вулицю, на якій вони зібратися, назвати на честь Небесної Сотні. Таку ідею подав місцевий заробітчанин Петро Панасюк. Чоловік згодом замовив пам’ятник Небесній Сотні, щоб встановити у цій місцевості. Також активіст закупив таблички із новою назвою вулиці та подбав, що їх допомогли селянам почепити на будинки. А щоб документально все завірити  – місяцями оббивав пороги сільської ради.

 



Депутатам сільської ради ця ідея не сподобалася. Проголосувати за нову назву вулиці не могли півтора року. Довгий час не виносили це питання на сесію, а коли поставили на голосування – рішення не підтримали, бо заздалегідь, під час майдану, про перейменування вулиці їх ніхто не повідомив (хоча голову сільради люди запрошували, але він не прийшов). А ще, аргументують представники місцевої влади, з цієї вулиці на Майдані не загинув, тому й нема сенсу її називати в ім’я Небесної Сотні. Голова сільради Іван Галанжій зауважує, що спочатку потрібно було у нього взяти дозвіл на перейменування, а тоді чіпати таблички, а не навпаки.

 

Коли активісти села почали наполягати, – за другим разом на сесії депутати сільради вирішили, що дозвіл назвати вулицю на честь Небесної Сотні нададуть, якщо половина її жителів на це згідні. Люди зібрали підписи, але офіційно нова назва вулиці досі не затверджена. Селяни обіцяють зробити усе, щоб таки добитися свого.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: