Депутати міськради, всупереч позиції мера, хочуть виділити землю приватній будівельній компанії (Документи)

Опубліковано:
20 Січня, 2016 о 08:44

Як свідчить практика, ті, хто найбільше кричить про корупцію та земельний дерибан, приходять до влади і очолюють ту ж таки корупцію та дерибан. Так сталося і у випадку з будівельною компанією «Сатурн». На сесії міської ради 26 січня тернопільські депутати хочуть віддати майже три гектари землі приватному підприємству «Будівельна компанія «Сатурн». І це при тому, що знають — голосувати позитивно не можна, бо тривають суди. Компанія невідомими шляхами отримала десяток об’єктів держвласності з рук військового концерну! Нині вона намагається прибрати до своїх рук ще й землю!

 



Фірма «Сатурн» – із чортківським корінням. Принаймні, про це свідчить виписка з Єдиного держреєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців. «Сатурн» займається будівництвом житла, гаражів та інших нежитлових приміщень, а також видами діяльності, що дотичні до будівництва.

 

У вересні 2015 року «Сатурн» звернувся з листом до міськради Тернополя з роз’ясненням, для чого підприємству потрібні 2,84 га міської землі на вулиці Микулинецькій. Будівельна компанія вирішила звести на цій території житлові споруди. Дві комісії мерії, а саме з питань природокористування, приватизації, продажу та оренди землі, а також із питань містобудування, дали «добро» на розробку проекту землеустрою «Сатурну». 

 

Але тут трапилося найцікавіше. Згадані гектари землі віддавати в приватні руки не можна. зараз триває судова тяганина. «Сатурн» отримав склади, товарні приміщення, цехи та сховища невідомо за які «заслуги» та так, що держава тепер мусить розбиратися з особами, які роздали майно наліво й направо! Землю під цими об’єктами нині намагається прибрати до рук будівельна компанія.

 

Ще у вересні 2008 році «Сатурн» уклав договір купівлі-продажу з київським концерном «Військторгсервіс». За 5 із «хвостиком» мільйонів концерн відчужив будівельній компанії 10 об’єктів: адмінбудинок, 4 склади, фруктосховище, 2 цехи, навіс, фруктосховище, а також огорожу. Усі документи акуратно підписали, проштампували. От тільки забули кілька нюансів. Зокрема, договір купівлі-продажу не оформили в нотаріуса. Концерн також забув звернутися до нотаріуса, аби завірити закріплення землі за «Сатурном». 

 

А тут спохопилися у Міністерстві оборони. Там запізно дізналися, як підвідомча їм структура розкидається державною власністю. Тож звернулися в суд. 14 травня 2015-го Господарський суд Тернопільської області ухвалив визнати недійсним договір між «Військторгсервісом» та «Сатурном», а також заборонити останньому відчужувати отримане майно. 

 

У міськраді позиції розділилися. Міський голова виступив категорично проти того, щоби «Сатурну» виділити землю. Ще торік «Сатурну» сказали твердо «ні». А от депутати цьогоріч уже хочуть передумати. Наприклад депутат від Самопомочі Юрій Штопко твердо голосував «за» на профільній депутатській комісії з питань містобудування  (протокол № 6 від 21.12.15 року). А голова комісії Наталя Паньків взагалі на всіх важливих документах поставила свій підпис і навіть «протягнула» питання в інших комісіях мерії. «Совпадєніє?» Дивно, що всюдисущі борці з корупцією не запідозрили цей кричущий факт. 

 

Позицію міського голови можна розуміти. Адже як виділяти землю, коли за об’єкти, які на ній розташовані, гризуться держава і приватна фірма?! Кому – сумнівному ПП, яке відхопило невідомо як у держави стільки важливих об’єктів? До речі, 28 січня цього року справу будуть розглядати вже у Львівському апеляційному суді. 

 

Чим же керуються депутати? І чим – голова комісії з питань містобудування? Суди в розпалі. Фірма – сумнівна. То хто майже три гектари міської землі 26 січня буде на сесії дерибанити, плюючи на закон?

 

 

земля, скандали, фото, тернопільський тиждень

 

земля, скандали, фото, тернопільський тиждень

 

Омелян Тернюк

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: