Депутати міської ради втретє зібралися на сесію

Опубліковано:
23 Грудня, 2015 о 19:13

Депутати міської ради 7-го скликання вже втретє зібралися на сесію. Як зазвичай, спершу заспівали гімн, після чого привітали депутатів-іменинників. Крім того, тернопільські пластуни передали обранцям  Віфлеємський вогонь миру.

 



НАТАЛІЯ ШИМКІВ, голова Тернопільського Пласту:

«Я хочу, щоби в цей нелегкий для нашої країни час ми передавали ту часточку любові один одному, і не забували про тих, хто цього найбільше потребує. Також хочу, щоби цей вогонь нагадував усім нам, був для нас таким дзвіночком, щоб він нагадував, якими ми маємо бути. Якими ми маємо бути добрими християнами, з любов’ю і щирістю. Отже, ми передаємо цей Віфлеємський вогонь усім вам. Ви собі зможете запалити свічечку, принести додому. І цей вогонь має запалати у ваших домівках на Різдво Христове. Дякую».  

 

Як зазначив міський голова Сергій Надал, вогонь стоятиме при вході в міську раду, відтак, кожен охочий зможе взяти його частинку додому.

 

Перш ніж взятися за затвердження порядку денного, депутати дали слово охочим виступити. На засідання сесії прийшли бійці АТО, які звернулися з проханням виділити для них земельні ділянки в іншому місці. Мовляв, на тих, що пропонує міська рада, на вулиці Микулинецькій, будувати неможливо.

 

ЛІЛЯ МУСІХІНА, волонтер:

«Дуже високо залягає пісок. Будуватися там неможливо. Місцевість горбиста, і для її вирівнювання, кажуть спеціалісти, потрібно близько 70 мільйонів гривень. У хлопців, які воюють, і які пішли зі звичайних, простих сімей, таких грошей, нажаль, немає. У Тернополі є земля. Близько 9 гектарів. І ми дуже би хотіли, щоб ви розглянули це питання і цю землю, все-таки, віддали атошникам. Це в районі обласної дитячої лікарні, в напрямку Хмельницької траси. Там є 7 з половиною гектарів. І є ще 2 гектари під стоянкою, яка не використовується».

 

ВОЛОДИМИР, боєць АТО:

«Ми би хотіли винести проект постанови міської ради про виділення земельної ділянки, і подати його на розгляд. Я думаю, що земельна комісія є тут в наявності. Я думаю, що ми можемо розглянути це питання прямо тут, на сесії міської ради».

 

Натомість, міський голова запевнив: ділянки на Микулинецькій придатні для житлового будівництва. Наразі тривають роботи з  вирівнювання, прокладання доріг та комунікацій. Землю там отримали вже близько 7 сотень учасників АТО.Натомість,територія, яку обрали бійці, визначена під багатоповерхову забудову. Відтак, щоб віддати її під земельні ділянки для учасників АТО, потрібно змінити цільове призначення.

 

СЕРГІЙ НАДАЛ, міський голова Тернополя:

«Ми вже більше місяця часу працюємо спільно з вашими представниками, спільно з економічним університетом, з Міністерством освіти про те, щоб забрати змемлю, яка є в напрямку Львівської траси. Це 80 гектарів землі. Власне, там формується перелік усіх учасників АТО, які мають отримувати землю. Саме під це ми цю землю хочемо забрати, для соціальних потреб міста, щоб віддати учасникам АТО. Оскільки ви тут присутні, і маєте почути якесь рішення, яке прийме міська рада, ми доручимо це земельній комісії, доручимо управлінню архітектури, містобудування, включимо представників кожної фракції, хай вони зараз це опрацюють і до наступної сесії винесуть узгоджений проект рішення, як це можна правильно зробити».  

 

Втім, чекати до наступної сесії бійці не захотіли і далі наполягали на розгляді питання саме на цьому засіданні.

 

Сергій Надал: «Ви хочете, щоб прийняли сьогодні депутати проект рішення, який не буде реалізований, буде суперечити закону, чи ви хочете отримати реальні земельні ділянки?»

 

Боєць: «Сергій Віталійович, ми хочемо, по-пунктах: якщо зараз потрібно розгляд земельної комісії, є земельна комісія – давайте розглядати».

 

Сергій Надал: «Що земельна комісія розгляне? Виділення землі, яка вже закріплена, яка має кадастровий номер і власника?»

 

Боєць: «Має власника?»

 

Сергій Надал: «Так».

 

Боєць: «Ну то пред’явіть, будь ласка».

 

Сергій Надал: «Як вам пред’явити? Прийдете в земельний відділ, вам все покажуть. Частина землі продана на аукціоні, частина землі закріплена за комунальними підприємствами».

 

Боєць: «Я розумію. Сергій Віталійович, ну давайте ми подамо проект постанови.

 

Сергій Надал: «Який проект постанови?»

 

Боєць: «Ну от, прошу».

 

Сергій Надал: «Давайте таким чином. Ми візьмемо 5 хвилин, поки зараз доручимо проект вашої постанови вивчити юристам, поки ми проведемо формальності по затвердженню порядку денного. Через 5 хвилин вийде юрист, прокоментує вашу постанову, у вашій присутності, можна це приймати, чи не можна, як це робити. Не заперечуєте?»

 

Боєць: «Заперечень нема ніяких».  

 

Зрештою, депутати таки включили це питання до порядку денного. Власне, його і розглянули першим.

 

ПЕТРО ЛАНДЯК, депутат Тернопільської міської ради:

«Є пропозиція, в зв’язку з тим, що встановлено факт той, що близько 4 гектарів землі знаходиться в приватній власності, або, можливо, вони викуплені, проведений аукціон на право оренди, воїни АТО погоджуються з тим, щоби зменшити площу земельної ділянки, від 9 з половиною гектарів відняти цих 4 гектари. Всі інші технічні питання, які будуть виникати, вони можуть бути вирішені в процесі роботи або підправлені, при потребі, на наступних засіданнях сесії».

 

Свої зауваження висловили в управлінні правового забезпечення.

 

ОЛЕКСАНДР ПЕЧІЛЬ, начальник управління правового забезпечення Тернопільської міськради:

«Цей мікрорайон, наскільки ми з’ясували, наскільки ми спілкувалися, визначений під багатоповерхову забудову. Це перший аспект. Наступний аспект – це, все з таки, треба з’ясувати, чи дана земельна ділянка, вільна, чи не є вільна. Тобто, ми розуміємо, що, згідно законодавства,  має надаватися вільна земельна ділянка. Прошу звернути увагу на ці речі, і також врахувати те, що якщо не дотримати ці моменти, то, в принципі, буде проблема з реалізацією даного проекту рішення. Дякую».

 

Зрештою, міський голова запропонував, на його думку, компромісний варіант, який буде відповідати діючому генеральному плану та плану зонування.

 

СЕРГІЙ НАДАЛ, міський голова Тернополя:

«Визначити земельний масив, в районі, скільки ви там говорили, 4 з половиною чи 5 гектарів землі, в районі Хмельницького шосе та тернопільської комунальної обласної дитячої лікарні під відведення земельних ділянок для будівництва і обслуговування житлових будинків тернополянам або будівництво квартир для тернополян, які брали участь в анти терористичній операції. Я пропоную закріпити цю територію, що ця територія може бути призначена або для житлової забудови атошникам, або, якщо там будуть квартири, то тільки для атошників. І таким чином це питання вирішиться. А далі вже шукати інструменти. Ми ж зараз не приймаємо конкретного рішення. Ви ж самі говорили: просто резервуємо цю територію для них».     

 

Саме такий варіант рішення і  підтримали депутати.

 

«40 «за», рішення прийнято».

 

Крім того, на сесії депутати прийняли низку програм, внесли зміни у цьогорічний та затвердили бюджет на наступний, 2016 рік. Загалом засідання затягнулося до вечора.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: