Cвітлосигнальне обладнання для військових аеродромів України постачатимуть із Тернополя (Фото)

Опубліковано:
29 Січня, 2016 о 08:13

Принаймні такі домовленості були озвучені під час робочої наради на підприємстві «Ватра» за участю керівництва краю, військових і науковців повітряних сил України. А почалося все з того, що у вересні минулого року спеціалісти аеродромів державної авіації звернулися до Тернопільської корпорації «Ватра» через проблеми в освітленні цих об’єктів. Світлосигнальне обладнання там – ще радянського зразка виробництва Росії. Воно давно застаріле та енергоємне. Тернопільські конструктори спеціально розробили нові зразки освітлювальних приладів, що працюють на світлодіодах,  у 10 разів енергоефективніші та відповідають вимогам часу, – розповідає головний конструктор ТОВ «ОСП Корпорація Ватра» Степан Пилипчик.

 



Вже у грудні провели попередні випробування у Староконтянтинові Хмельницької області. Надійністю обладнання спеціалісти задоволені. Залишилось вдасконалити деякі технічні характеристики. Тестування ще триває. Договір про співпрацю планують підписати уже в травні цього року та запустити серійне виробництво світлотехніки для аеродромів. Вона, до слова, не має аналогів в Україні та є значно дешевшою, порівняно із закордонними зразками.

 

Також сторони домовились про співпрацю з військовими науково-дослідними установами в інших напрямках, зокрема у виготовленні освітлення для  бронетанкової техніки. Ішлося і про використання Тернопільського та Чортківського аеродромів для потреб військової авіації.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Володимир Драбчук
09:43, 28 Вересня, 2024

Ветеран війни з Тернополя іде в гори у військовій амуніції, аби зібрати кошти для піхотинців

ТОП новини тернопільщини: