Ціни на Тернопільщині ростуть шаленими темпами

Опубліковано:
25 Грудня, 2014 о 14:47

На споживчому ринку Тернопільської області в листопаді 2014 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,2%.

 



Найбільше (на 10,2%) подорожчали овочі. Крім того, зросли у ціні: продукти переробки зернових – на 7,6%, риба та продукти з риби – на 4,7%, молоко – на 4,6%, яйця – на 3,7%, яловичина – на 2,7%. На 1,8–1,2% подорожчали рис, сметана, сири; на 1,0–0,6% – олія соняшникова, хліб, кисломолочна продукція, макаронні вироби.

 

Водночас подешевшали фрукти на 5,6%, свинина – на 4,5%, цукор – на 2,9%.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 1,4%, у т.ч. на тютюнові вироби – на 1,8%, алкогольні напої – на 0,8%.

 

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 2,1% відбулося за рахунок підвищення тарифів на опалення (на 18,2%) та цін на ремонт житла (на 5,6%).

 

У сфері охорони здоров’я ціни підвищилися на 2,5%, що насамперед спричинено зростанням цін на фармацевтичну продукцію на 3,6%.

 

Підвищення цін на транспорт у цілому на 1,5% пов’язано із зростанням вартості автомобілів на 3,9%, палива та мастил – на 1,6%. Також подорожчали перевезення пасажирським залізничним транспортом на 1,5%.

Ціни у сфері відпочинку та культури зросли на 3,7% в основному через подорожчання туристичних послуг на 13,8%.

 

На 1,8% підвищилися ціни на послуги ресторанів та готелів, повідомили у Головному управлінні статистики в Тернопільській області.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #продукти, #тернопіль, #тернопільські новини, #ціна
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: