27 гривень за кілограм великої свіжої полуниці і 20 за дещо «потовчену» – така ціна на ранні полуниці була 15 травня на Тернопільському ринку. Ще тиждень тому ягода коштувала 45-50 гривень за кілограм, а два дні тому продавці продавці змінили цінники на 35.

 



Коли ціна була високою, люди не дуже поспіпшали купувати. А зараз беруть більш охоче, –  кажуть продавці.  Ягоди гарні, великі і пахнуть. Остання з однак дає надію, що крім «хімії», там ще і корисні речовини. Більшість ягід, якими торгують на ринку – із Закарпаття, як більшість ранніх овочів. Мабуть, такі ціни можна пояснити гарним цьогорічним врожаєм полуниць. Бо ж минулоріч ягода не дуже вродила. Навіть наприкінці травня ціна на ягоду становила від 38 і навіть до 60 гривень за кілограм. А зараз лише середина місяця. Цікаво, чи опуститься ціна на сману ягоду ще? Адже «полуничний» сезон настане лише у червні.

 

За матеріалами ГУ Національної поліції України в Тернопільській області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Володимир Драбчук
09:43, 28 Вересня, 2024

Ветеран війни з Тернополя іде в гори у військовій амуніції, аби зібрати кошти для піхотинців

ТОП новини тернопільщини: