70 років Львівського псевдособору 1946 року, який тривав з 8 по 9 берзня цьогоріч відзначають вірні Української Греко-католицької церкви. У ці дні комуністичний режим провів у Соборі святого Юра псевдособор, який мав на меті ліквідувати УГКЦ.  Греко-католицькі священики і миряни, які відмовились переходити на Московське Православ’я, зазнали переслідувань та репресій. Деякі з них були вбиті, тисячі загинули у таборах, а ті, що уцілили, були змушені переховуватися.

 



Як повідомляє Департамент інформації УГКЦ, Блаженніший Патріарх Святослав у своєму зверненні зазначив, що 70 років тому намагалися знищити Церкву. А для мільйонів греко-католиків святоюрська гора вмить перетворилася на Оливну. «Тут, вдивляючись в майбутнє своєї Церкви та свого народу, обливався кривавим потом та сльозами праведний митрополит Андрей Шептицький, у молитві перед Отцем стояв наш великий попередник Патріарх Йосиф Сліпий, знаючи, яку гірку чашу мук та страждань має пити його народ та УГКЦ», – сказав він.

 

Кожен свідомий греко-католик повинен пам’ятати цю сумну дату, за прикладом священиків, які не відступили від своєї віри, бути витривалим у ній до кінця та молитися за упокій їхніх душ.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Володимир Драбчук
09:43, 28 Вересня, 2024

Ветеран війни з Тернополя іде в гори у військовій амуніції, аби зібрати кошти для піхотинців

ТОП новини тернопільщини: