Чому заступника Тернопільського мера Володимира Камінського затримали саме київські правоохоронці

Опубліковано:
28 Травня, 2015 о 09:00

26 травня начальник УМВС України в Тернопільській області Олександр Богомол провів прес-конференцію для місцевих ЗМІ. Наголошувалося на корупційних злочинах серед самих працівників міліції, державних органів влади, на крадіжках, інших видах шахрайства. Зокрема, Олександр Богомол прокоментував резонансні кримінальні справи щодо заступника Тернопільського міського голови та “одного з головних лікарів Тернополя”.

 



Прес-конференцію Олександр Богомол розпочав із коментування кримінальних новин, які стосуються порушень самими правоохоронцями. “22 квітня в рамках спецоперації фахівцями УМВС України в Тернопільській області під часотримання неправомірної вигоди (простіше – хабара) затримано начальника Підгаєцького МРЕВ, — сказав Олександр Богомол. — Після цього задукоментовано інші факти “неправильної поведінки” наших міліціонерів – йдеться і про слідчого Чортківського райвідділу міліції—через його злочин фактично”постраждала”вся вертикаль влади у дисциплінарному плані відділку. За останні два місяці звільнено двох працівників міліції за отримання неправомірної вигоди. Цьогоріч проводиться і активна боротьба з правоохоронцями, які керували автотранспортом у нетверезому стані,в результаті – звільнені з роботи в органах внутрішніх справ. Працівників міліції заскочили навіть схемах незаконного видобутку з природніх надр – зокрема, проведено два службових розслідування, винні – покарані”.

 

Олександр Богомол прокоментував запитання журналістів, чому заступника Тернопільського міського голови затримали саме київські правоохоронці. “Таємність проведення спецоперацій – часта практика органів внутрішніх справ України, – сказав Олександр Богомол. –Щоб вберегтися від витоку інформації розслідування, столичні правоохоронці не повідомляли місцевих міліціонерів. Спецоперація щодо затримання заступника мера була законною, вчинена на підставі ухвали суду, дозволу прокуратури на проведення негласних слідчих дій, які дозволяються Апеляційним судом (очевидно, цього разу Київським апеляційним судом). Міліція Тернополя допомагала у затриманні після початку спецоперації. Мене особисто про це не повідомляли”.

 

Також начальникУМВС України в Тернопільській областіпоінформував тернопільських журналістів і щодо справи Ігоря Вардинця: “На сьогодні одному з головних лікарів м. Тернополя запобіжного заходу не обрано, він і надалі перебуває у статусі підозрюваного в лікарні Києва”.

 

Захист природніх надр сьогодні як ніколи актуальний. Нещодавно злочинці активно працювали на території Бучацького і Теребовлянського районів, де найбільше кар’єрів, та у Тернопільському і Шумському районах. “Стався серйозний супротив під час розкриття злочину на одному з кар’єрів загальнодержавного значення у Бучацькому районі, – розповів Олександр Богомол. –  На місце події, де затримано екскаватор “Атлас” і вантажний автомобіль “Газон”,приїхали три десятки “тітушок” із Заліщиків, які намагалися “відбити” техніку у правоохоронців. На захист прибув батальйон “Тернопіль”, Бучацький райвідділ міліції. В результаті техніку арештовано, злочинців притягнено до кримінальної відповідальності. Позиція обласної міліції підкріплена співпрацею з прокуратурою та СБУ – несанкціоновану техніку з кар’єрів й надалі будемо вилучати, а злочинців притягнемо до відповідальності”, — прокоментував Олександр Богомол.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: