Чому проходити флюорографію у пересувних флюорографах вигідніше, ніж у поліклініці?

Опубліковано:
25 Березня, 2016 о 12:23

З нагоди Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом, який відзначали 24 березня, тернополяни мали можливість на Театральному майдані у двох пересувних флюорографах перевірити свою грудну клітку, дихальні шляхи та отримати консультацію лікаря. Ажіотаж був великий, люди навіть сварилися і ледь не шарпалися, відстоюючи свою чергу до «рентгену».

 



Як виявилося, ці пересувні флюорографи вигідні не тільки тим, що безкоштовні, а й тим, що всі процедури проходять дуже швидко. «Я щороку намагаюся перевіритися тут, в цих флюорографах «на колесах», бо коли йду до поліклініки – то на таку діагностику треба три дні: в перший день участковий лікар дає направлення, другий день – береш талончик, третій день – тебе перевіряють, роблять флюорографію і все це так вимучує. А тут все дуже швидко. Не треба бігати ні по яких документах, ні перед ким відчитуватися, головне – просто прийти, просто мати бажання обстежитися, а я про своє здоров’я дбаю, бо вже пенсіонер і в моєму віці до свого фізичного стану варто бути дуже уважним і не «запустити» не дай Бог хворобу…» – розповідає Петро Іванюк.

 

Завдяки отакій небайдужості місцевих жителів,  на сьогодні Тернопільщина має найнижчий рівень смертності хворих на туберкульоз в Україні. Зокрема, протягом 2015 року в області кількість недужих на туберкульоз зменшилась з 46,6 до 38,4 на 100 тисяч населення. А саме, зниження рівня хвороби зареєстровано у 11 районах та у  Тернополі.

 

Медики ж закликають людей не нехтувати своїм здоров’ям, а приходити на перевірку, тим більше що це дуже просто і не займає багато часу.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: