Чому найдовша у Західній Україні траса для картингу змінила свою конфігурацію? (Фото)

Опубліковано:
24 Жовтня, 2015 о 09:24

Немає хлопця, який би не мріяв про швидкість і кермо автомобіля. Зазвичай чекати доводиться довго, доки не виростеш. Десь на далекому заході, кажуть американські пілоти, винайшли маленький гоночний автомобіль – карт.

 



Карт – найнижчий у світі, але має усі головні ознаки авто, тільки немає корпусу, проте швидкість в нього, може бути як у справжньої машини до 250 км за годину.  Хто і коли придумав, що такий болід чудове корисне заняття для навіть найменших школярів – загадка, але центри, де діти могли зібрати власний перший автомобіль і навчитися ганяти на ньому, швидко появились на теренах Радянського Союзу під дахом центрів технічної творчості для школярів.  

 

Саме для них будувались власні хитро закручені траси, щоби і безпечно було і цікаво картингістам. З 1988 року і Тернопіль має потужний потенціал для того, щоби школярі могли цікаво проводити свій позаурочний час – спортивно-технічний комплекс для занять в спортивно-технічних гуртках: авіа, авто, судно, в гуртку картингу. У той самий час саме для картів на пустирі була побудована картингова траса.

 

Але за роки експлуатації, а тільки змагань рік за роком провели на ній 27, та з допомогою дощів, снігу, морозу та жаркого сонця, останні змагання Тернопільського обласного центру науково-технічної творчості школярів та учнівської молоді 2014 року проведенні були на добре полатаному полотні. Гроші на капітальний ремонт, установі, яка об’єднує усі районні гуртки картингу взяти було ніде. 

 

Та головне, що у результаті співпраці небайдужих минулої осені таки почались ремонтні роботи, які завершились відкриттям нової картингової траси і проведенням на ній змагань.  

 

Змагань, на які з нетерпінням чекали, адже учасниками змагань стали 10 команд, усього виступили 40 спортсменів з різних куточків Тернопільщини. Змагання тривали шість годин в шести класах: Піонер-Н, Піонер-Б, Кадет, Популярні Юнаки, Популярні та ІСА. Перше місце в командному заліку завоювала команда Картингового клубу “Тернопіль”, друге команда із Чорткова, а третє із Заліщик. 

Вперше обласні змагання об’єднали не тільки гуртківців ТОКЦТТШУМ з Заліщиків, Чорткова, Бучача, Теребовлі, Козови, Тернополя, а і любителів цього екстремального виду спорту такоманду Федерації картингу з Тернополя. Ще від літа на збудованій за новим планом трасі довжиною 750 метрів майже щодня шуміли двигуни маленьких швидких машинок. Чи це тренувались гуртківці обласного центру технічної творчості, які були на канікулах?

 

Але результат змагань говорить сам за себе – перемога за Тернопільським картинговим клубом. Не дивно, але ж за літо пілоти встигли вивчити усі складні місця траси. Змагання від того, що траса змінила свою конфігурацію стали видовищніше і гуртківцям-пілотам, які приїхали з районів було надзвичайно цікаво на ній пробувати себе і свої гоночні машини.

 

Траса у Тернополі залишилась найдовшою. На ремонт вистачило 6 мілн. грн.та одного року! Можемо, якщо хочемо! Тому чекаємо на нові рекорди і пишаємось всіма, хто підтримав змагання та долучився до прокладання нової траси.

 

 

 

 

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: