Чому Марію Гудиму залишили директоркою школи-ліцею №21, якщо конкурс виграв інший

Опубліковано:
8 Вересня, 2024 о 07:15
Марія Гудима
Марія Гудима.

Залишити директора на посаді до завершення воєнного стану. Таке рішення прийняв міський голова Сергій Надал у справі про призначення керівника школи-ліцею №21 попри те, що раніше повідомляли про перемогу на конкурсі іншого кандидата. Чи погодились із таким рішенням учасники і що буде з іншими конкурсами — «20 хвилин» дізнавались.

Питання із призначенням директора у школі-ліцеї № 21 вирішили. Але нестандартно, бо такої практики в місті ще не було.  Відповідно до повідомлення на сайті управління освіти і науки міської ради, Марія Гудима продовжить очолювати заклад освіти до завершення воєнного стану.



«За результатами роботи конкурсної комісії визначено переможця, яким став Кулешко Віталій Іванович. Є розпорядження міського голови про його призначення на посаду директора у наступний день після зупинення дії воєнного стану в Україні. До завершення дії воєнного стану Тернопільський ліцей №21 — спеціалізовану мистецьку школу імені Ігоря Ґерети очолюватиме Гудима Марія Ігорівна, з якою буде підписано відповідний контракт», — йдеться у повідомленні.

Позиція учасників конкурсу

«20 хвилин» зв’язалися із переможцем конкурсу на заміщення посади директора школи-ліцею №21 Віталієм Кулешком. Він пояснив, що із рішенням міського голови повністю погодився і оскаржувати його не буде. Більше коментувати ситуацію не захотів.

Діюча директорка освітнього закладу Марія Гудима теж була не багатослівною. Наголосила, що погоджується із рішенням міського голови залишити її керувати освітнім закладом і продовжить працювати над його розвитком.

Що з іншими директорами, яких чекає конкурс

30 серпня на сайті міської ради з’явилась інформація про проведення конкурсу на заміщення посади директора Тернопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №17 імені Володимира Вихруща з поглибленим вивченням іноземних мов. «20 хвилин» поцікавилися у начальниці управління освіти і науки Ольги Похиляк, як буде у цій ситуації. Чи залишиться діючий директор керувати до завершення воєнного стану. Пані Ольга зазначила, що зараз про це говорити рано, адже сам конкурс ще не відбувся.

Нагадаємо, конкурс на заміщення посади директора Тернопільського ліцею №21 — спеціалізованої мистецької школи імені Ігоря Ґерети відбувся 27 серпня 2024 року.

На посаду директора претендували двоє кандидатів — це діюча керівниця школи-ліцею Марія Гудима, та вчитель математики Тернопільського навчально-виховного комплексу «Школа-ліцей №6 ім. Н.Яремчука» Віталій Кулешко.

За результатами конкурсу останній випередив Марію Гудиму на 2,25 балла. Таким чином комісія рекомендувала міському голові кандидатуру Віталія Кулешка на посаду директора Тернопільського ліцею №21 – спеціалізованої мистецької школи імені Ігоря Ґерети, за контрактом.

Зазначимо, станом на 4 вересня 2024 року, на сайті міськради не розмістили розпорядження міського голови про призначення Віталія Кулешка на посаду директора у наступний день після зупинення дії воєнного стану в Україні.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: 20 Хвилин
Теги: #конкурс, #Марія Гудима, #школа-ліцей
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: