29 лютого – день, який буває раз на 4 роки у рік, що зветься Високосним або Переступним, згідно з давньою українською назвою. У юліанському та григоріанському календарях кількість днів у цьому році становить 366. Причиною його запровадження стало розуміння того факту, що повний оберт навколо Сонця Земля робить більш, ніж за 365 днів (точніше — за 365,24219 дні). З високосним роком пов’язано чимало повір’їв і забобонів, і більшість з них – негативні.

 



Чимало прикмет стосується і самого 29 лютого. У цей день колись не можна було виходити зі своїх домівок, щоби не зустрітися з темними силами. Останній день місяця вважався важким і небезпечним. І сьогодні багато-хто вважає, що у цей день не варто починати нових справ, зокрема одружуватись чи навіть розлучатись, переселятись в інше помешкання чи починати ремонт.

 

Народжені 29 лютого відзначають День народження раз у чотири роки. Народитися у цей день – це велика рідкість. Ймовірність такої події дорівнює 1:1461. Всього ж таких “щасливчиків” у світі – близько 4 мільйонів осіб.  І якщо ви народилися в цей день, тільки від вас залежить, чим ви будете вважати свою особливість – невезінням або щасливим знаком.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Володимир Драбчук
09:43, 28 Вересня, 2024

Ветеран війни з Тернополя іде в гори у військовій амуніції, аби зібрати кошти для піхотинців

ТОП новини тернопільщини: