Закрутками зловживати не можна – стверджують лікарі-дієтологи, – бо хоч це і є можливість вживати овочі та фрукти посеред зими, та великої цінності вони уже не мають, крім того, можуть і нашкодити. Фахівці зауважують, що,  оскільки закрутки містять чимало оцту та цукру,  – то вони не є такими вже й корисними для здоров’я людини. Оцет та цукор всього-на-всього лиш допомагають довго зберігати продукти. Чим більше у компотах цукру, тим рідше радять їх пити. Проте, якщо солодкого продукту в компотах незначна кількість, а фруктів і ягід багато, то цей напій можна давати і дітям від трьох років. Вдень бажано випивати не більше одного стакана компоту. Закрутки із вмістом оцту можна давати семирічним і старшим дітям. Шкоди можуть завдати консервовані продукти людям із захворюваннями органів травлення,  хронічними гастритами та панкреатитами, жовчнокам’яними хворобами, а також з цукровим діабетом. Тим, хто хворіє цукровим діабетом варто взагалі відмовитися від закруток, до яких додавали цукор.

 



Вважають, що квашені та мариновані продукти сприяють процесу травлення. Але до маринадів додають кислоти. Зокрема, оцет розкладає еритроцити, а осіцилова кислота негативно впливає на шлунково-кишковий тракт. Крім того, закрутки повинні стояти не більше року. Якщо консервація зберігатиметься тривалий час – вона дещо зіпсується, так кісточкові ягоди у компотах виділяють шкідливі речовини.

 

Також медики рекомендують не використовувати значну кількість часнику під час консервації, це теж шкідливо і часник іноді пом’якшує структуру овочів. Треба чітко дотримуватися рецептів консервації, тут фантазувати не варто, бо продукт можна зіпсувати і, додавши більше чи менше якихось інгредієнтів, в результаті – можна отруїтися. 

 

Загалом, взимку закрутки не повинні бути щоденною їжею, а рідкісним задоволенням  – делікатесом. Найкраще в холодну пору року вживати засушену або заморожену їжу, а не консервовану. У ній більше вітамінів та користі.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: