Спалювання листя і сухої трави завдає великої шкоди екології, а відповідно і здоров’ю людей. При згорянні однієї тони рослинних залишків у повітря вивільняється близько 9 кілограмів мікрочастинок диму, який у собі містить пил, окиси азоту, угарний газ, важкі метали і низка канцерогенних сполук.

 



У тліючому без доступу кисню листі виділяється бензопрен, який може викликати у людини ракові захворювання. Окрім того, з димом у повітря вивільняються діоксини – отруйні та одні з найбільш небезпечних для людини речовин. То ж екологи закликають громадян не спалювати листя і не шкодити собі та іншим.

 

Нагадаємо, згідно з правилами благоустрою, за спалювання листя із фізичних осіб стягуватимуть від 340 до 1300 гривень, із юридичних осіб – від 800 до 1700 гривень. Так каратиме тернополян  муніципальна поліція.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: