Заборонити використання одноразових поліетиленових пакетів. Із такою петицією до міської ради Тернополя звернувся місцевий житель Павло Ковтун. На його думку, «кульки» зі штучних матеріалів завдяють суттєвої шкоди довкіллю та здоров’ю оточуючих. «Як відомо вони несуть загрозу екології, оскільки більшість їх не утилізовується, а розкладаються вони більше ста років. А так як в області навіть немає сміттєпереробного заводу, їх використання потрібно зупинити негайно», – зауважує чоловік. Як приклад наводить досвід інших цивілізованих країн, де від використання пластикових пекетів відмовилися давно. А як альтернативу пропонує паперову тару. Петиція була зареєстрована на сайті Єдиної системи місцевих петицій ще наприкінці лютого. Із необхідних 250-ти голосів вже є 253. http://e-dem.in.ua/ternopil/Petition/View/201.

 



Незважаючи на це, Тернопільська міська влада не може встановити заборону на використання поліетиленових пакетів, оскільки це неможливо з технічно-правового боку. Потрібно, щоб використання поліетиленових пакетів забороних на загальноукраїнському рівні. Проте й тут це питання активно просувається. Нещодавно українські парламентарі підтримали петицію “Про заборону на використання і продаж одноразових поліетиленових пакетів”, яка набрала понад 10 000 необхідних голосів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Володимир Драбчук
09:43, 28 Вересня, 2024

Ветеран війни з Тернополя іде в гори у військовій амуніції, аби зібрати кошти для піхотинців

ТОП новини тернопільщини: