Чи вшановуватимуть Крушельницьку біля унікального її постаменту?

Опубліковано:
21 Вересня, 2016 о 15:13

Справжнє свято для багатьох поціновувачів музики і таланту відзначають 23 вересня. Особливою є ця дата в Тернополі – тут День народження відомої землячки Соломії Крушельницької ще більш атмосферний. Уродженка нашого краю століття тому прославилася своїм співом на весь світ.

 



Але саме на Тернопільщині в юні роки Соломія формувалася як особистість. І саме тут сьогодні збереглися її дім, школа, друзі. А всім тернополянам і гостям нашого міста про видатну музикантку та її походження не дає забути бронзова фігура співачки, яка стоїть у центрі Тернополя.

 

Нагадаємо, це єдиний у світі пам’ятник Крушельницькій в повний зріст і встановили його у 2010 р. за ініціативи тодішнього мера міста, а сьогодні народного депутата Романа Заставного. З того часу всі урочистості, присвячені пам’яті Соломії, відбуваються біля підніжжя постаменту.

 

Так і цього року в День народження співачки всі бажаючі можуть прийти до пам’ятника і вклонитися великому таланту славетної тернополянки.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: