21 листопада православна церква вшановує архистратига Михаїла. Він один із семи архангелів (старших ангелів). За так званою «небесною ієрархією», Михайло – верховний воєначальник у війні з ворогами Бога. Архистратига Михайла вважають  ангелом-охоронцем християн, а для українців він є також покровителем столиці – Києва.

 



У народі Михаїла завжди змальовували, як сміливого лицаря, тому, під час громовиці наші прадіди казали, що то архистратиг Михайло веде війну зі злими силами. У день цього святого люди спостерігають за багатьма прикметами: якщо ж на Михайла вітер з полудня, то буде тепло і до пів грудня, якщо на Михайла ніч ясна, то зима буде сніжна, морозяна. Якщо Михайло з дощем не услужить – добру й суху весну ворожить. А ще, якщо в цей день випадає сніг, то кажуть, що це Михайло приїхав на білому коні.

 

Цього року на Михайла синоптики снігу не прогнозують, проте опади таки можливі, очікують дощу.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: