Чи буде тепло в оселях?

Опубліковано:
18 Листопада, 2014 о 16:01

Минулого вівторка розпочала роботу 51 сесія обласної ради. Депутати, зокрема, заслухали інформацію про хід опалювального сезону в області й стан розрахунку за енергоносії. Висновок із сказаного можна зробити такий: температура в помешканнях, може, і знизиться на градус-два порівняно з тією, що була в попередні роки, та в цілому перезимуємо з теплом.

 



Гостру дискусію викликало вже перше питання порядку денного: «Про надання акта про надання гірничого відводу приватному підприємству «СТЕП-МІК» (с. Росохач Чортківського району) для розробки Росохацького родовища цегельної сировини». В таких питаннях уже, можна сказати, традиційно виникає одна й та ж заковика: а що матиме село від того, що хтось візьметься розробляти його родовища? Особливо прискіпливими тут стають свободівці. І цього разу їм видалося, що підприємство недостатньо щедре. Проте колеги з інших фракцій роз’яснили: мова йде не про те, що хтось добуватиме корисні копалини й кудись вивозитиме. Тут ситуація інша. Ідеться про видобуток глини для цегельного заводу, який працює тут же, на місці. Користь від нього вже в тому, що є робочі місця для місцевого люду. За надання відводу беззастережно висловилися Росохацька сільська й Чортківська районна ради. Ці аргументи переважили, депутати підтримали проект рішення, віддавши за нього 67 голосів.

 

Далі сесія ухвалила рішення ще з низки питань, пов’язаних із наданням дозволів на користування надрами. Затвердила зміни до статутів кількох комунальних установ обласної ради. Дещо змінено програму підтримки фінансово-господарської діяльності підприємств та установ спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області на 2014—2016 роки.

 

Прискіпливо підійшли депутати до затвердження розпоряджень, які видали в міжсесійний період голова облради та його перший заступник. Проект рішення передбачав проголосувати за всі разом, натомість детально розглядали кожне розпорядження зокрема.

 

Ледь не залишилося без фінансового забезпечення управління капітального будівництва облдержадміністрації. А що депутати все ж затвердили відповідну програму, то лише завдяки наполегливості голови облради Василя Хомінця. Спочатку дали тільки 51 голос «за» — надто мало для того, щоб рішення було прийняте. Василь Хомінець кілька разів пропонував повернутися до важливого питання, нарешті вдалося йому умовити потрібну кількість депутатів хоч на це. Але повернутися — тільки початок справи, треба ще відповідним чином проголосувати. Знову спроба — знову невдача. На пропозицію голови облради вирішили голосувати поіменно. Аж тоді, і то за «енним» разом, набралася достатня кількість голосів.

Депутати затвердили звіт про виконання обласного бюджету за 9 місяців цього року, внесли зміни в бюджет.

 

М. ЛУКАШКЕВИЧ

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #батарея, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тепло, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: