Через обстріли енергооб’єктів росіянами, Україна імпортуватиме електрику з 5 країн

Опубліковано:
8 Травня, 2024

8 травня у вечірні години Україна імпортуватиме електрику з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови. Загальний обсяг імпортованої електрики становитиме 7 623 МВт-год, з максимальною потужністю в окремі години до 1 198 МВт.

Такі заходи необхідні у зв’язку з масованим обстрілом енергооб’єктів України росіянами.

Нагадаємо, «Укренерго» повідомило про можливі відключення електроенергії 8 травня по всій Україні. Електропостачання можуть відключати ввечері з 18:00 до 23:00 год.

«Можливе обмеження побутових та промислових споживачів по всій Україні, які будуть рівномірно розподілені по всім областям. Причина — дефіцит електроенергії в енергосистемі. Він виник через нові пошкодження обладнання українських електростанцій, завданих російськими ударами. Особливо важка ситуація очікується сьогодні з 18:00 до 23:00. Диспетчерський центр “Укренерго” застосовує всі наявні заходи для подолання дефіциту, зокрема імпорт та аварійну допомогу електроенергії з енергосистем країн Європи. Як саме будуть діяти графіки відключень світла в кожному регіоні, буде оприлюднено на офіційних сторінках місцевих обленерго», – поінформувала пресслужба “Укренерго”.

У компанії також повідомили, що через бойові дії є нові знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Миколаївській, Полтавській, Харківській та Сумській областях.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #електрика, #світло
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: