Через більш як три місяці після загибелі поховали бійця Тараса Михальського

Опубліковано:
3 Лютого, 2015 о 19:43

Прощалися із Героєм сьогодні у Збаражі. Через більш як три місяці після загибелі, у рідному місті поховали 34-річного Тараса Михальського. Він загинув у бою неподалік села Сміле на Луганщині ще у жовтні 2014 року, на початку листопада його поховали разом із іншими невідомими полеглими бійцями на цвинтарі у Старобільську на Луганщині. В січні цього року Тараса Михальського зі Збаража упізнали серед похованих за експертизою ДНК. Сьогодні Героя перепоховали із усіма військовими почестями. Посмертно його нагороджено орденом “За мужність” ІІІ ступеня. 

 



Тарас Михальський влітку 2014 року пішов добровольцем у військо. Служити довелося в складі 24-ї окремої механізованої бригади із Яворова. Бойові завдання виконував на блокпості біля Трьохізбенки Луганської області. Загинув 19 жовтня в складі свого підрозділу, вступивши у бій із ворогом аби допомогти бійцям 32 блок-посту, оточеного сепаратистами. Тіло вивезти після бою не вдалося, лише через місяць його разом із іншими невідомими загиблими бійцями на цвинтарі у Старобільську на Луганщині.

 

У січні завдяки експертизі ДНК 34-річного Тараса Михальського зі Збаража ідентифікували. Звістка залишила сумувати батька Романа, Тарасового рідного брата Івана з дружиною, й племінників Олександра і Настю. Своєї сім’ї створити Тарас не встиг. На перепоховання Героя в рідному місті прийшло кілька тисяч людей.

 

– Щирість в ньому була завжди. Він був завжди в правді. Він завжди любив говорити правду, оце в нього таке підвищене почуття справедливості було. Дуже добра людина, хотів комусь допомогти і завжди бачив коли когось обіжають, то він завжди йшов на допомогу. І так само й тут, бачте, він добровольцем пішов. Тобто він заради інших, заради нас тут, щоб ми мали мир і спокій, пішов туди, він своє життя віддав за нас, і ми всі йому дуже за це вдячні, – говорить однокласник Тараса Михальського Богдан.

 

За особисті мужність і героїзм Тараса Михальського посмертно нагородили орденом “За мужність”, який замість сина отримав старенький батько.

 

 

– Указом Президента України від 31 жовтня 2014 року Михальський Тарас Романович посмертно нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня. Слава Героям! Я від імені всіх військовослужбовців, не тільки Тернопільщини, а й Збройних сил України, хочу виразити глибоке співчуття рідним загиблого. Тарас загинув за нашу Україну. Герої не вмирають! – оголосив т.в.о. заступника обласного військового комісара по роботі з особовим складом та громадськістю Анатолій Єднак.

 

Перепоховали бійця на центральному кладовищі Збаража навпроти могили Героя України Устима Голоднюка та поряд з могилами Січових стрільців. Труну супроводжували особисто бойові побратими Тараса Михальського. Співчуваємо рідним і близьким. Вічна пам’ять і слава Герою!

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #АТО, #Збараж, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тарас михальський, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: