Бути чи не бути технічним видам спорту на Тернопіллі? (Фото)

Опубліковано:
12 Жовтня, 2015 о 13:53

Дуже хотілось би, щоби технічні гуртки як найскоріше знайшли своїх меценатів, адже якісна сучасна технічна освіта у шкільному віці піде тільки на користь нашому суспільству. За останні роки, на жаль, суттєво зменшилась фінансова підтримка науково-технічних гуртків і технічних центрів для школярів з боку держави.

 



Тому у багатьох містах нашої країни практично усі види технічного спорту стоять на межі вимирання. Але, не зважаючи на такі сумні новини, нещодавно у нашому місті пройшли автомодельні змагання Тернопільського обласного комунального науково-технічного центру школярів та учнівської молоді.

 

У змаганнях з автомодельного спорту для кордових моделей прийняло участь  7 команд з 5 районів Тернопільської області, у тому числі і з міста Тернополя. Усього це 33 гарних хлопці, які у своєму юному віці знають, що таке двигун, підвіска і ходова автомобіля. Зауважте, що майже усі моделі зібрані школярами під час занять у гуртках технічної творчості. Хоча автомобілі учасників рухаються на довгому корді по колу, проте показують за цей час свої найкращі характеристики. Гостей з районних центрів зустріла відремонтована траса, гарна сонячна погода та цінні призи від міської організації ветеранів АТО. На змагання з автомодельного спорту завітали справжні чемпіони! На урочистому відкритті змагань юних спортсменів привітав майстер автомодельного спорту міжнародного класу Андрій Абрамик. Його моделі регулярно приймають участь у Всеукраїнських та міжнародних змаганнях з автомодельного спорту (кордові моделі).

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому я не сокіл, чому з парапланом? (Фото)

 

Демонстрація моделей найкращих конструкторів кордових автомобілів України викликала живий і дуже сильний інтерес у юних моделістів. Такі моделі унікальні, адже це повністю ручна робота. Хлопців надзвичайно зацікавили зовнішній вигляд машин та, особливо, міні двигуни. Вони побачили не тільки унікальне якісне виконання, а й усвідомили які цікаві перспективи вимальовуються перед ними. Захід завершився на надзвичайно сильному емоційному піднесенні. Ось так можливо не в “глянці” і без вишиванок проте також формуються і гартуються юні патріоти, майбутні захисники Вітчизни. Змагання були приурочені до Дня захисника України.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: