Бійці Нацгвардії повернулися зі Сходу додому в повному складі (ФОТО)

Опубліковано:
20 Листопада, 2014 о 20:42

30 бійців резервного батальйону Національної гвардії України, що дислокується у Тернополі, повернулися додому у середу, 19 листопада. 50 діб вони перебували в зоні проведення АТО на Сході.




Рідні, близькі та бойові побратими зустрічали чоловіків гучними оплесками, букетами квітів та палкими привітаннями.

 

Командир батальйону Віктор Шершун подякував бійцям за героїзм та патріотизм. Він особисто вітав кожного, хто був на Сході. Фактично всі військовослужбовці отримали грамоти, декому навіть присвоїли нове військове звання.

 

 

З уст чоловіків, які виходили на центр плацу, щоб потиснути руку командирові, лунали однакові слова: «Служу народу України». Натомість рідні та всі, хто зустрічали героїв, увесь час вигукували: «Героям слава!» Лунали гучні оплески. Після офіційного звернення керівництва приїжджі нарешті змогли обійняти своїх близьких.

 

Сімейні пари обнімалися та цілувалися.

 

Тернополянка Світлана, у якої чоловік вже вдруге побував у зоні АТО, розповіла, що дуже хотіла нарешті побачитися з коханим.

 

– Страшенно хвилювалася, рахувала дні, молилася, – каже вона. – Не віриться, що він уже переді мною. Чоловік взагалі не любить жалітися. Коли не спитаю, він каже, що все добре. Він у мене справжній патріот.

 

 

Чоловік Світлана Єгор був стриманий у словах. Радий, що він і його товариші повернулися в Тернопіль живими і здоровими. Заміть того, щоб говорити, він міцно обійняв свою дружину. І слова тут, напевне, будуть зайвими.

 

Не стримували сліз і матері. Інна Іващук сьогодні зустрічала свого сина Вадима. Жінка не стримувала сліз та зізналася, що кожного дня молилася, аби хлопці повернулися до рідних домівок.

 

– У мене на карті, де вони були, завжди лежав хрестик, і я була впевнена, що Господь оберігає їх, – каже вона.

 

Дружина командира резерву Неля Ткаченко говорить, що кожного дня зранку до вечора всією родиною стежили за новинами.

 

– Чекали, хвилювалися, – продовжує співрозмовниця. – Єдине, що хотілося, – аби подзвонив та просто сказав, що живий, здоровий, і все добре. Більш нічого.

 

Нині чоловік пані Нелі Руслан має йти у планову щорічну відпустку. Разом із дружиною вони збираються поїхати на відпочинок у Карпати.

 

 

Після 50 днів перебування в зоні АТО військовослужбовці Національної гвардії заслужили на відпочинок.

За словами командира батальйону Віктора Шершуна, частина особового складу піде у планові щорічні відпустки, ті, хто вже відпочивали раніше, відпочиватимуть лише тиждень. Потім вийдуть на службу, виконуватимуть звичні завдання – патрулювання вулиць, охорона громадського порядку тощо. Орієнтовно в кінці грудня, коли має відбуватися чергова ротація, тернопільські бійці Нацгвардії знову поїдуть на Схід.

 

– Сьогоднішнє перемир’я дуже нечесне, якщо українські військові дотримуються домовленості, то бойовики продовжують обстрілювати наші блокпости, ми бачимо, як гинуть наші побратими, – наголошує він. –  Усі ми мріємо, щоб війна скоріше закінчилася. Судячи з подій, миру чекати ще не скоро. Втім нас усіх єднає віра в краще. І з нею ми обов’язково переможемо. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #АТО, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: