Біля будинку, де жив Сергій Кузьмінський, встановлять меморіальний стенд

Опубліковано:
9 Листопада, 2014 о 20:27

Пам’ятний інформаційний стенд з детальною інформацією про Сергія Кузьмінскього та рок-гурт «Брати Гадюкіни» та QR-кодом встановлять у Тернополі на вул. Сагайдачного до 1 лютого 2015 року.




 

 Таке зобов’язання взяла на себе міська влада, підписуючи з гуртом “Брати Гадюкіни» угоду про офіційний статус донедавна народного гімну міста «Файне місто Тернопіль». Відтепер ця пісня є частиною бренду міста Тернополя. 

 

 

– Меморіальна дошка буде на вул. Сагайдачного, тому що там стоїть будинок, де жив Сергій Кузьмінський, де безпосередньо писався той текст, де народжувалася ця знаменита фраза, – каже заступник міського голови з гуманітарних питань Олександр Смик. – І саме з цієї дошки буде започаткована ціла програма «Тернопіль в часі і поза часом». Тобто ми встановимо специфічні меморіальні таблички, не такі дорогі, в бронзі і камені, до яких  всі звикли. Це будуть простенькі плити з недорогого граніту, де ми увіковічнимо пам’ять людини, яка гідна на небесах білої карети. Плити будуть з QR-кодом, зараз готуємо 10 таких плит. Вони будуть інформативні і нестимуть позитивний заряд. Бо дуже багато людей не знають, що відбувалось насправді в цьому маленькому знищеному після війни місті. 

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: