Більшає проблемних банків

Опубліковано:
27 Листопада, 2014

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) з 21 листопада ввів тимчасову адміністрацію в VAB Банк, що належить бізнесменові Олегу Бахматюку, і в CityCommerce Bank на підставі рішень Національного банку України про віднесення обох фінустанов до категорії неплатоспроможних.

Нагадаємо, наприкінці жовтня VAB Банк звернувся до уряду з проханням про докапіталізацію на 4 млрд грн. «Частину в розмірі близько 3 млрд грн ми домовились отримати від наших кредиторів та партнерів. Решту має внести держава. Ми звернулися з пропозицією в НБУ і Мінфін», – уточнив Бахматюк. Раніше банк заявляв про намір залучити іноземних інвесторів, – – повідомляє тернопільський економічний ресурс “Бізнес Компаньйон”.

«VAB Банк не відповідає критеріям, які є підставою для участі держави в докапіталізації банку … Крім того, світові стандарти рекапіталізації банків, які Національний банк України впроваджує в рамках програми Міжнародного валютного фонду, не передбачають участі держави в рекапіталізації у випадку надання банком значного обсягу кредитів економічно пов’язаним особам», – пояснює НБУ свою відмову докапіталізувати фінустанову.

Що стосується CityCommerce Bank, три дні тому він змінив власника. Global Financial Management Group (GFM Group) продала 100% акцій фінустанови. Як повідомляють ЗМІ, GFM Group контролювалася Нурулісламом Аркаллаєвим (15%), Сергієм Тронем (24,99%), Рейнісом Тумовсом (24,99%), а також Майклом Ендрю Греєм через компанію Apollus Services Limited (24,99%).

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бак, #борг, #криза, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: