Багатодітна мати з Тернопільщини відкрила за грантові гроші ферму раків

Опубліковано:
6 Серпня, 2024

В селі Драганівка, що на Тернопільщині, дружина ветерана війни та багатодітна мати Любов Олексійко започаткувала незвичайний бізнес – вирощує на фермі раків. 

Мінігрант на власну справу жінка виграла під час проєкту “Курс на Незалежність” від благодійного фонду “Повір у себе”. Зараз у неї — 18 маточних сімей, а сама потужність лінії вирощування дозволить мати до 70 кілограмів раків за рік.



«Цей бізнес ми відкрили навесні 2024 року. Узяли маточне стадо, щоб можна було розвинутися та вирощувати малька», — розповіла Любов Олексійко Суспільному Тернопіль.

Зараз на раковій фермі є 7 стелажів із басейнами, система аерації та фільтрації. Не бути залежними від тривалих вимкнень електроенергії допомагає установка для генерації кисню. Вона може працювати на акамуляторі під час відключень світла до 7 годин.

Любов Олексійко каже, що процес вирощування раків довготривалий. З малька до дорослого вони виростають за пів року. Ікру ж самка може відкладати кожних три місяці.

Зараз Любов Олексійко бачить два шляхи розвитку її бізнесу: “На цих потужностях, що є, можна мати 70 кілограмів у рік. Якщо орієнтуватися суто для вирощування малька, то цієї потужності цілком вистачає, оскільки мальок буде час від часу йти на продаж. Ми бачимо розвиток і в виробництві малька, у виробництві додаткових потужностей для вирощування, оскільки м’ясо рака цінне, багате протеїнами”.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #грант, #драганівка, #ферма раків
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: