“Айдару” ми більше не допомагаємо! – волонтери

Опубліковано:
16 Листопада, 2014

Не задумуючись, я можу назвати з два десятки волонтерських організацій та ініціатив, які займаються допомогою батальйону «Айдар».

 

А айдарівці все одно бідні, нещасні, голі і босі. Хоча насправді Айдар – це всього-навсього близько півтисячі людей. Бійці у значно менш розпіарених, але кількатисячних (!) підрозділах при суттєво меншій волонтерській допомозі забезпечені набагато краще. І не треба зараз про те, що держава зливає Айдар. Я особисто знаю полковників і підполковників у Генштабі, які опікуються цим батальйоном.

 

Просто Айдар, як сказав один наш знайомий, “это слегка организованное бандформирование, которое пока на нашей стороне”. Бандформування з усіма наслідками. З несправедливим розподілом ресурсів. З мародерством. З контактами в інших бандах і різними угрупуваннями в середині. Я не кажу, що подібних ситуацій немає в інших підрозділах. Але масштаби бандитизму в Айдарі переходять усі межі.

 

Останньою краплею для нас стала ось ця історія: https://www.youtube.com/watch…

 

Так вийшло, що через цих дівчат ми передали нічний приціл за 35 000 грн айдарівцям в район 31 блокпосту. Приціл, на щастя, дістався місця призначення. Але з підписанням акту прийому-передачі, як ви розумієте, тепер проблеми. (Це, до речі, був перший і останній раз, коли ми передаємо посилки з мало досвідченими волонтерами).

 

Мені справді прикро, що хлопці, які пішли в Айдар за покликом серця (а таких там справді багато), змушені страждати через неадекватне командування. Багато з них пішли в Айдар просто з Майдану. Вони повалили режим Януковича, і я щиро сподіваюся, що їм стане мудрості і мужності навести лад у власному батальйоні.

А до того часу ми змушені припинити допомогу батальйону “Айдар”.

 

Сподіваємося на ваше розуміння.

Оля

 

 * * *

 

 

В червні ми передали Айдару 3 тепловізори і по ним досі не закриті папери. За що я дуже злий. Якщо ми не закриємо це питання найближчим часом, то є великий шанс, що я зберу пацанів і ми відправимо комбата Айдару у смітник прямо на порозі Ради. Я абсолютно не жартую. Мене трохи заї***ла ця історія.

Правда треба поквапитись, поки він не склав присягу це буде лише “хуліганство” а не “посягання на нардепа”. Заради такої справи я не проти відсидіти 15 діб в “обізяннику”.

 

Зі схожих причин ми уникаємо допомоги кільком іншим підрозділам, що заплямували себе мародерством, крадіжками і походом в “нікуди” великої кількості спонсорських грошей. 80% у цьому списку – це добровольчі батальони. Я не даремно півроку тому сказав, що наш приорітет – армія. Не те щоб там було усе ідеально, але по тій же 95ці я можу завжди запитати де який з моїх тепловізорів і мені скажуть, а рядові підтвердять. І папери вони хоч і туго, та роблять. Найменше питань у нас до офіцерських підрозділів, наприклад Альфи. З цими усе взагалі ідеальною Вони можуть повернути приціл бо він “занадто крутий” і взяти дешевший, чітко працюють по паперам і ніколи не просять більше ніж треба. Айдару такого і не снилося

 

Та і, якщо чесно, майже усі комбати, що пішли до ради… Вибачте, але гівно. А особливо оцей http://antikor.com.ua/…/18294-pjatj_voprosov_kombatu-faljsh….

 

Цим людям нічого робити на одному гектарі зі справжніми героями цієї війни як то Толя, Аскольд та Ведмідь з 95ї, Саня з 3го полку спецназу, Андрій з Дніпра-2, Паша з 80ки та іншими, про яких ви знаєте лише через пости волонтерів.

 

Вибачте, якщо ми сказали погано, про когось, кого ви читали на ФБ та щиро вірили. Не сердіться. Подумайте – може це дійсно так. Вибори скінчились і у нас не може бути іншох мотивації окрім правди. Вони нас просто заї***ли.

 

Якщо серед наших підписників є спортивні та сміливі пацани – пишіть мені в “лічку”. Як ви розумієте – є справа

Дейнега Віталій (https://www.facebook.com/deynega)

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #айдар, #АТО, #війна, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Сергій Гаріян
20:10, 20 Травня, 2024

Лікар Сергій Гаріян: «З початку війни ми прооперували майже десять тисяч військових»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: