Автомобілістів, котрі не мають грошей, змусять їздити сільським бездоріжжям?

Опубліковано:
26 Червня, 2016 о 20:53

У Тернопільській області планують будувати першу платну дорогу в Україні. Інвестори вже готові вкладати кошти у цей проект, – кажуть у службі автомобільних доріг області. Якщо Кабінет Міністрів України дасть добро, будівництво автобану розпочнуть у 2017-му році, – пише За Збручем.

 



Платну дорогу будуватимуть в об’їзд Тернополя через Шляхтинці, Смиківці, Підгородне і Довжанку. Протяжність ділянки – 44 кілометри.

 

«Проект платної дороги підготували вже давно, ще п’ятнадцять років тому. Саме тоді були зарезервовані землі на будівництво нової об’їзної. Це має бути автобан, у будівництво якого готові вкладати гроші інвестори з Італії та Німеччини. Сподіваємося, що на цьому відрізку буде великий пасажиропотік, тому інвестиція має бути рентабельною. Проте конкретне рішення щодо будівництва ще не прийнято. Чекаємо погодження уряду. За нашими підрахунками, будівництво такої дороги триватиме не більше року. І вже є кілька міжнародних компаній, які готові з нами співпрацювати», – розповідає керівник служби автомобільних доріг області Богдан Юлик.

 

За підрахунками експертів, розцінки на автошлях не будуть високими. Прогнозований тариф – двадцять гривень. Але розцінки встановлюватиме інвестор. Альтернативою платного автобану стане проїзд місцевими дорогами Тернополя та через сусідні села.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: