Аварія на Тернопільщині: працівника ТЦК підозрюють у збиті велосипедиста

Опубліковано:
21 Жовтня, 2024 о 08:17
ДТП на Тернопільщині: працівника ТЦК підозрюють у збиті велосипедиста
Працівника ТЦК підозрюють у збиті велосипедиста. Фото 20 хвилин.

ДТП трапилася 17 жовтня, травмованого велосипедиста доправили до лікарні. «20 хвилин» отримали коментарі ТЦК та Спецпрокуратури. Журналісти також дізналися про стан чоловіка. Що ще відомо?

Чоловіка на велосипеді наздоганяло авто з людьми у військовій формі і врешті збило його. Про це редакцію повідомили читачі. Люди кажуть, що в автомобілі були працівники ТЦК. А ДТП сталася між с. Скоморохи Великогаївської громади і с. Остальці, що на Теребовлянщині.



Що повідомили читачі

Зранку 19 жовтня читачі повідомили «20 хвилин», що травмований чоловік нібито помер у лікарні. Що вдалося дізнатися журналістам?

— Я недалеко живу, буквально сусіднє село. ДТП сталася 17 жовтня приблизно о 17.00, — розповіла читачка Уляна П. (нам відомі всі дані, з етичних міркувань ми їх не оприлюднюємо — прим. ред.). На велосипеді їхав чоловік з Великої Березовиці, як ми згодом дізналися, він є лікарем. Чоловік просто катався на ровері. Рухався в напрямку Остальців. Вони – Теребовлянське ТЦК – їхали за ним. Почали наздоганяти на пасовиську. Під лісом наздогнали і переїхали йому таз.

Далі була поліція, швидка, чоловіка забрали до лікарні, каже пані Уляна. Вночі травмованому  робили операцію.

— Це все, що нам відомо, — каже читачка. — Дивно, що про цю ДТП ніхто не пише. Людину шкода. Якби це наш, місцевий житель, ми б шуму наробили. Вони (працівники ТЦК — прим. авт.) говорять, що він сам впав. Мовляв, їхав на вело, замотався ланцюг. Далі стає страшно з дому вийти…

«20 хвилин» звернулися за коментарем до поліції. Там повідомили, що розслідуванням справи займається ДБР. До речниці ДБР ми не змогли додзвонитися, зважаючи на вихідний.

Вже порушили справу

— За фактом інциденту, який стався у четвер, 17 жовтня, в с. Скоморохи на Тернопільщині за участі військового транспорту, зареєстровано кримінальне провадження за ч. 1 ст. 415 КК України, — повідомила «20 хвилин» речниця Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону Юлія Шевченко. — За попередніми даними, внаслідок ДТП велосипедист впав та отримав травми середньої тяжкості. Його життю нічого не загрожує. Наразі перевіряється факт ймовірного наїзду на велосипедиста. Призначено експертизи, встановлюються усі обставини.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові, повідомила Юлія Шевченко.

У Тернопільському обласному ТЦК та СП також підтвердили інформацію, що 17 жовтня відбулася ДТП за участю військовослужбовців одного з територіальних центрів комплектування та громадянина Г.

— Проводиться службове розслідування, на час якого військовослужбовці, про яких йде мова, відсторонені від виконання службових обов’язків, — повідомили «20 хвилин» у пресслужбі Тернопільського ТЦК та СП. — Подія зареєстрована в ЄРДР, проводять слідчі дії.

О 16.35 Група комунікацій Тернопільського ОТЦК та СП оприлюднила коментар на своїй сторінці у соцмережі:

— Напередодні, за участі одного з військовослужбовців районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки трапилась дорожньо-транспортна пригода, внаслідок якої, громадянин Г. отримав тілесні ушкодження. Рішенням керівництва учасник ДТП, на час проведення службового розслідування та встановлення всіх причин і обставин, відсторонений від виконання службових обов’язків. Подія зареєстрована в ЄРДР, ведуться слідчі дії. Потерпілий Г. перебуває під постійним наглядом досвідчених лікарів, його життю та здоров’ю нічого не загрожує.

«20 хвилин» звернулися до головного лікаря медзакладу, куди доправили постраждалого в ДТП, та дізналися про стан чоловіка.

— У пацієнта множинні переломи кісток тазу, стан важкий, стабільний, — повідомив «20 хвилин» директор КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги» Ярослав Чайківський. — 19 жовтня його перевели до травматології.

Юридична довідка

Кримінальний кодекс України

Стаття 415. Порушення правил водіння або експлуатації машин

1. Порушення правил водіння або експлуатації бойової, спеціальної чи транспортної машини, що спричинило потерпілому середньої тяжкості чи тяжкі тілесні ушкодження або загибель потерпілого, — карається службовим обмеженням на строк до одного року або обмеженням волі на строк від одного до трьох років, або триманням у дисциплінарному батальйоні до одного року, або позбавленням волі на строк від одного до п’яти років.

Хто з прокурорів Тернопільської області отримує найвищі пенсії: деталі декларацій

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: 20 хвилин
Теги: #ДТП, #ТЦК
Коментарі





Інтерв'ю
Інтерв'ю з випускницею ТНПУ Христиною Луцик
19:13, 7 Жовтня, 2024

Христина Луцик: кожен день — це боротьба за життя. Інтерв’ю з випускницею ТНПУ

ТОП новини тернопільщини: