Архітектор із Бережан, який живе у Відні, їде до Києва з виставкою присвяченою Голодомору

Опубліковано:
15 Вересня, 2016 о 20:13

Архітектор і митець Ростислав Бортник, який родом із Бережан, але уже багато років живе у Відні, 24 вересня приїде до Києва із своєю виставкою. А саме, він створив мистецький проект «163», що дозволяє наочно побачити наскільки масштабних втрат завдав Україні Голодомор. Автор за допомогою зерна (найбільшого багатства України) та творчих методів сучасного мистецтва матеріалізує цифри, які ми постійно чуємо, коли говоримо про Голодомор: скільки українців депортували під час колективізації і Голодомору, скільки українців проживало в Радянській Україні до геноциду і скільки після, про яку кількість жертв штучно створеного голоду писали у звітах італійські та німецькі консули, яке число невинно вбитих називали сучасники тих подій, скільки українців стало жертвами голоду в 1932-1933 рр.

 



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антикорупційна тусівка: “ЧЕСНО про незаконне збагачення”

 

Усі ці цифри можна буде побачити у Києві в Залі пам’яті Національного музею «Меморіал жертв Голодомору» з 24 вересня 2016 р. по 30 січня 2017 р. Мистецький проект «163» – це мільйони зерен, де кожна зернина символізує життя. Чому 163 ? Відповідь кожен має знайти самостійно.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: