Американці зроблять тернопільські суди доступнішими

Опубліковано:
13 Грудня, 2014 о 17:54

Нині в області люди з обмеженими можливостями не можуть повністю реалізувати свої права у судах. Оскільки навіть приміщення судів не облаштовані під потреби інвалідів: немає інформаційних таблиць зі шрифтом Брайля, стоянок, подекуди не вистачає пандусів, також є проблема з сурдоперекладачами.

 



Відтак в області реалізовують американський проект «Справедливе правосуддя», завдання якого – допомогти інвалідам реалізовувати свої права у судах.

 

«Вже упродовж тижня будуть виготовлені інформаційні таблиці з дублюванням судової інформації шрифтом Брайля для подальшого розміщення у судах Тернопільщини. Також плануємо розробити аудіозаписи норм законодавства про судоустрій та про права інвалідів. Також будуть надруковані просвітницькі матеріали шрифтом Брайля. Ці матеріали будуть безкоштовно розповсюджуватися для людей з особливими потребами», – відзначив голова правління фонду «Право і демократія», керівник проекту «Проведення моніторингу забезпечення рівного доступу осіб з особливими потребами до правосуддя» Андрій Бурий.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #інвалід, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #сід, #таблички, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: