Активіст і захисник Сергій Коновал посмертно отримав найвищу державну нагороду

Опубліковано:
25 Серпня, 2024 о 11:11
присвоєння звання Героя України
Сергій Коновал. Фото: Сергій Коновал/Fb

Тернопільська обласна державна адміністрація повідомила про присвоєння звання Героя України ще одному бійцю з Тернопільщини. Указом президента Сергій Коновал посмертно удостоєний цього звання з врученням ордена “Золота Зірка”. Нагорода присвоєна за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, а також за самовіддане служіння українському народові.

Життєвий шлях Героя

Сергій Коновал запам’ятався рідним, друзям та побратимам як усміхнена, добра, мужня та хоробра людина. Його патріотизм проявлявся задовго до початку повномасштабної війни. Герой брав активну участь у Революції Гідності, що стало початком його активної громадської діяльності.



Після Революції Гідності Сергій Коновал продовжив свою діяльність у різних напрямках. Він працював парамедиком у добровольчому медичному батальйоні “Госпітальєри”, що надавав допомогу пораненим на фронті. Коновал також був одним із засновників “Дому ветерана” в Тернополі – закладу, що допомагає ветеранам адаптуватися до мирного життя. Крім того, він активно займався організацією національно-патріотичних заходів та був активним членом скаутської організації “Пласт”.

Обставини загибелі

Життя Сергія Коновала обірвалося 6 квітня 2024 року поблизу міста Часів Яр Бахмутського району Донецької області, де він захищав територіальну цілісність України.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Герой України, #день незалежності, #посмертне нагородження, #Сергій Коновал, #тернопільщина
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: