Аграрії Тернопільщини серед лідерів з отриманих кредитів

Аграрії Тернпоілля отримали 2,5 мільярда гривень кредитів. Посівна кампанія триває.

Опубліковано:
18 Травня, 2024 о 09:20

З початку 2024 року понад 6 тисяч українських агропідприємств отримали майже 41 мільярд гривень банківських кредитів на розвиток своїх господарств. З цієї суми понад 16 мільярдів гривень було виділено за програмою доступних кредитів, повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства.

Тернопільська область посідає третє місце за обсягом отриманих кредитів за різними програмами. Аграрії регіону отримали 2,5 мільярда гривень, кредитні кошти розподілилися між 252 підприємствами.



Лідерами за обсягом кредитів стали Київська (12,5 млрд грн для 590 підприємств), Кіровоградська (2,6 млрд грн для 786) та Львівська (2,4 млрд грн для 385) області. За програмою «Доступні кредити 5-7-9%» найбільше коштів отримали підприємства Київщини, Кіровоградщини, Вінниччини, Харківщини та Одещини.

Незважаючи на війну, в Україні триває посівна кампанія. Після висіву у грунт ранніх зернових культур селяни досівають та досаджують пізні культури.

На Тернопільщині вже засіяно 92% від запланованого показника зернових та зернобобових культур. Залишається посіяти кукурудзу на зерно, гречку, сою, картоплю та овочі.

У Чорткові виставляють магазин за 24 тисячі гривень на аукціоні з оренди

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #аграрні кредити, #посівна
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Яросла Лемішка: “На сцені Тернопільської обласної філармонії – вперше прем’єра мюзиклу”
14:37, 25 Червня, 2024

Яросла Лемішка: “На сцені Тернопільської обласної філармонії – вперше прем’єра мюзиклу”

Блоги

ТОП новини тернопільщини: