Адміністративну реформу спочатку потрібно протестувати, а вже потім впроваджувати – лідер АПУ Віталій Скоцик

Опубліковано:
27 Травня, 2015 о 15:26

Чиновники в областях не можуть маркерами розкроювати карту.  Об’єднання певних населених пунктів можна проводити лише за рішенням самих громад. До того ж спочатку потрібно в кількох областях протестувати, як працюватимуть такі об’єднання. Не можна за рік з 400 районів зробити 100 повітів. Слід подивитись,  який вплив такі об’єднання матимуть на місцеві бюджети, на освіту та на медицину в цих селах.

 



Про це в програмі «На слуху» в ефірі ТРК «Ера» сказав лідер Аграрної партії України Віталій Скоцик. Також, політик вважає, що закінчувати земельну реформу можна лише після загальнонаціонального обговорення. І ні іноземні міністри, ні навіть Верховна Рада не мають права самостійно вирішувати таке надважливо для країни питання, як ринок землі.

 

За словами Віталія Скоцика, Україні потрібно використати приклад Польщі, якій при вступі в ЄС вдалося зберегти село, і не без старань сильного парламентського аграрного лобі. Водночас, нам потрібно не повторити помилок Бразилії, яка хоч швидко наростила темпи розвитку економіки, однак  провела необдуману земельну реформу. Земля опинилась в руках обмеженої кількості людей та іноземних корпорацій і зараз держава вимушена впроваджувати цілі програми, аби зацікавити людей повертатися в село і працювати на землі.

 

«Нам потрібно вивчити світовий досвід, однак ми маємо розуміти, що структура нашої економіки унікальна. Ніде в країнах Західної Європи сільське господарство не складає більше 4 %, і лише забезпечує продовольчу безпеку та нівелює інфляцію. У нас же АПК бюджетонаповнюючий сектор, він разом з переробкою складає 27 % –  це основна галузь економіки. Тому нам потрібно знайти свій власний шлях і винайти свій секрет успіху», – переконаний Віталій Скоцик.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: