Владика Нестор нагородив волонтерів у Шумську (Фото)

Опубліковано:
27 Червня, 2015 о 23:30
24 червня 2015 року архієпископ Тернопільський, Кременецький та Бучацький Нестор відвідав із робочим візитом Шумськ Тернопільської області. Владику Нестора супроводжував секретар єпархії протоієрей Олексій Головацький.

 
 
Цього дня відбулася зустріч із головою районної державної адміністрації Юрієм Мартиновичем Головатюком, а також нагородження волонтерів з громадського формування  Шумщини «Каскад», що входить до волонтерської групи громадської організації «Схід та Захід єдині», відзнакою Української Православної Церкви Київського Патріархату медаллю “За жертовність і любов до України” у приміщенні Шумської райдержадміністрації.
 
Під час зустрічі владика Нестор разом із керівниками району та міста обговорили питання діяльності Церкви на Шумщині, збір допомоги для воїнів АТО, політичну ситуацію в Україні та сусідніх державах за останні місяці.



Нагородження волонтерів розпочав голова Шумської РДА Юрій Головатюк зі вступного слова: “Наші волонтери працюють для того, щоб солдатам було максимально комфортно, наскільки це можливо на фронті, щоб були одягнуті та нагодовані. І що найголовніше, щоб відчували, що про них пам*ятають. Волонтери Шумщини, які разом з іншими волонтерами групи «Схід та Захід єдині» з багатьох регіонів України за період російсько-української війни 2014-2015 років на Донбасі, перетворили свою групу на одну із найпотужніших волонтерських груп України. Вони знаходять сили в собі та можливості регулярно відправляти допомогу на фронт.

 
Ніхто з нас не може залишатися остронь, а повинен брати приклад з таких людей, які своєю роботою наближають щоденно нашу перемогу, показуючи, як громадянин України повинен жити та яку мати громадянську позицію. Гордий і радий, що ви, наші волонтери, є в Шумському районі, дякую вам.”.

Коментує свою роботу один із волонтерів, військовий історик Ігор Крочак: “Своєрідна тактика і методика групи, відправка фурами вантажів допомоги бійцям на фронт, швидке і поетапне довезення ії до передової, стала можлива завдяки вдалій координаторській діяльності Василя Конька, Володимира Каніщева, Едуарда Хатмулліна та допомозі усього українського загалу Шумщини, Тернопілля та інших регіонів України. Вага вантажів, відправлених на фронт, обчислюється не однією сотнею тон. Зрозуміло, що така титанічна праця належним чином оцінена Українською Православною Церквою Київського Патріархату, при активній допомозі якої ця допомога і збирається. Багато членів групи уже нагороджено цією відзнакою церкви. У середу було свято для шумчан”.

Архієпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький Нестор також звернувся до присутніх: “Сьогодні ми зібралися тут в залі, щоб вшанувати людей, які мають справжню любов до українського народу, турбуються про воїнів, які на Сході захищають нас від агресії, щоб ми не відчували жахів війни тут, на Тернопільщині. Напевно, російський агресор, коли готував напад на Україну розраховував, що руйнуючи роками українське військо через своїх агентів, вони зможуть легко захопити нашу країну. Але вони ніколи не думали, що увесь народ щиро буде допомагати своїм воїнам, щоб вони, маючи усе необхідне, мали можливість стояти на захисті наших кордонів.

 
Тут і є найбільша заслуга волонтерів, які їдучи на Схід ризикують своїм життям, а, повертаючись додому, постійно готуються до нової відправки вантажу. Дехто думає, що це не його війна, але дякувати Богу, таких людей меншість. А більшість, хоче і робить все для того, щоб наша держава була вільною, незалежною. Усі українські люди шанують, люблять наших волонтерів, намагаються допомогти у їх нелегкій праці.
 
Церква, яка є невіддільна від народу не забуває не лише захисників, які тримають в руках зброю, наших солдатів, а й волонтерів, які щоденно ведуть боротьбу із агресором. Тому, Священним Синодом Української Православної Церкви Київсього Патріархату було встановлено особливу нагороду -медаль “За жертовність і любов до України”. З благословення Святійшого Патріарха Всієї Руси-України Філарета, сьогодні ми нагородимо людей, які довели своїм життям, вчинками свою щиру, непохитну любов до України”, – підсумував владика Нестор. 
 
Нагороду у цей день на Шумщині отримали: Володимир Каніщев, Сергій Лукавий, Ігор Корянов, Валерій Нагиналюк, Юрій Яценюк, Сергій Петрук, Іван Антонюк, Володимир Стасишин, Юрій Ковальчук, Вадим Нестер, Віктор Швець, Андрій Бобровський, Віктор Грицаюк, Василь Шишковський, Віктор Поліщук, Едуард Максим’юк, Віктор Павленко, Вадим Гук. А також Благословенні грамоти отримали Олена Ходюк, Марія Тука, Віра Косік.
До присутніх також звернувся благочинний Шумського району прот.Миколай Бабій: “Дуже часто говорять, що історія має властивість періодично повторюватися. Напевно, що це так і є. Бо, якщо ми згадаємо історію більше ніж двох тисяч років тому, то у цей період, на переломі тисячоліть, люди отримали Спасителя світу – Ісуса Христа.
 
Його народження стало свідченням того, що Бог Отець піклується і дбає про спасіння людського роду. Але, одночасно, люди стали свідками того, скільки невинних немовлят загинуло через жагу влади нечестивого Ірода. Дві протилежні речі: любов Бога Отця та зажерливість, бажання влади, деспотизму. Провівши паралелі, можемо простежити тотожність, що і тепер, коли почала відроджуватися держава, її традиції, новозавітній Ірод хоче встановити деспотію. Нам потрібно пам’ятати, що Господь давав настанови до боротьби зі злом у кожен день нашого життя. Так, працю наших волонтерів бачить Господь і рано чи пізно він за це їх винагородить.
 
Найбільше, що вразило мене у спілкуванні з волонтерами це те, що працюють вони часто сім’ями, разом чоловік та дружина, щоб наші вояки повернулися живі та здорові. Борімося проти ворога кожен день нашого життя, хто фінансово, хто молитовно, хто працею; у спільній, єдинонаправленій боротьбі і є наша перемога”.
 
Координатор групи «Схід та Захід єдині» по Тернопіллю та західному регіону України Василь Конько вручив грамоти своїм шумським побратимам від бойових частин. Урочисто і просто, по фронтовому, віддав їх адресатам – громадському формуванню Шумщини «Каскад» і особисту координатору і керівнику на Шумщині Володимиру Каніщеву.
 
Свято нагородження продовжилося виступами творчих пісенних колективів із духовно-патріотичними піснями.
 
Ірина Скоробогата
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: