Гора Лисоня, яка знаходиться поблизу Бережан, відома не лише в Україні, а й за її межами, як місце героїчної битви Українських Січових Стрільців із російськими військами в 1916 році. Лисоня – одна з визначних святинь, що нагадує про одвічне прагнення нашого народу мати незалежну державу, бути вільними і щасливими в ній. Навіть після Другої світової війни, коли більшовицька влада жорстоко утверджувала свої “червоні” закони, біля Лисоні були боївки ОУН-УПА, не стихало націоналістичне підпілля.

 



28 серпня цього року, у Велике християнське свято – Успіння Пресвятої Богородиці – відбудеться ХІ регіональний фестиваль стрілецької та повстанської пісні “Дзвони Лисоні”. У 2016 році вперше100 – річчя подвигу Січових Стрільців на горі Лисоні відзначатимуть на державному рівні (Постанова Верховної Ради України від 02.02.2016 року).

 

До відзначення цієї знаменної дати потрібно провести великий обсяг робіт, зокрема: реконструкцію могили та каплички на горі Лисоні, продовжити встановлення чергових стацій«Стрілецька Голгофа – гора Лисоня», як пам’ять про героїзм українських січових стрільців.

 

Віримо, що спільними зусиллями, при фінансовій підтримці як державних структур, так і комерційних, численних спонсорів, нам вдасться реалізувати задумане і на достойному рівні відзначити 100 – річчя подвигу Січових Стрільців та провести ХІ регіональний фестиваль стрілецької та повстанської пісні “Дзвони Лисоні”.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 100-річчя бою Січових cтрільців на горі Лисоня відзначать на обласному рівні

 

Підставити своє плече під хрест на Лисоні може кожен, перерахувавши кошти на рахунок (із зазначенням «На Лисоню»):

 

Укрсиббанк

Найменування юридичної особи

Благодійний фонд «Фонд                                             соціально-економічних та гуманітарних ініціатив Бережанського району «Рідний край»

Код за ЄДРПОУ юридичної ососби

39899408

Валюта рахунку

UAH

№ рахунку

26004571715700

МФО (код банку)

351005

Вид рахунку. Тарифний план

Поточний, Економ

Дата відкриття

29.07. 2015р.

 

Телефонидля довідок: 8 (03548) 2-13-93, 2-12-78.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: