Підприємці ринку на вул. Куліша  просили допомоги в Барни

Опубліковано:
18 Вересня, 2015 о 23:10

Підприємці ринку, що на бульварі Куліша, 1 у Тернополі, борються за свої робочі місця. Люди кажуть, що генеральний директор ТОВ «Тернопільський міський ринок ЛТД» Юрій Ворко планує зробити реконструкцію ринку і тимчасово перемістити кіоски на одну половину території, поки на іншій проводитимуться будівельні роботи. Та торговці хвилюються, що в результаті так званої «реконструкції» більше там провадити свою діяльність вони не зможуть. Мова йде про те, що приватні особи, серед яких і такі, що не мають ніякого відношення до земельної ділянки на бульварі Куліша, 1, яка є приватною власністю і перебуває в постійному користуванні товариства «Тернопільський міський ринок», зареєстрували декларацію про початок будівельних робіт і вже найближчим часом планують почати будівництво. До того ж, 1 жовтня у підприємців закінчується договір оренди території, де здійснюється торгівля і вони вважають, що швидше за все, договору їм не продовжать. Можливо, що на тому місці й створять нові торгові ряди, але орендувати їх можна буде за такими цінами, які не по кишені жодному з цих підприємців. А кіоски, в яких зараз люди торгують – в хорошому стані, тому потреби зносити їх – орендарі не бачать.     

  



Працівники ринку кажуть, що якщо територію забудують або там зведуть торговий комплекс, оренда якого буде надто дорогою – вони просто залишаться без хліба. Тому й вирішили просити підтримки у влади. Неодноразово зверталися до міської ради, та там сказали що проблеми тут не бачать, бо це лише реконструкція торговиці і все. Проте, люди вважають, що після того як вони заберуть свої кіоски або дозволять їх знести – продавати товари більше там не зможуть ніколи. Тому, оскільки міська рада не допомогла,  – звернулися за підтримкою до голови облдержадміністрації Степана Барни. Керівник області, поспілкувавшись з працівниками ринку пообіцяв, що цю справу візьме під власний контроль і першочергово займеться вирішенням проблеми. На прохання підприємців Степан Барна організував зустріч їх із прокурором області та особисто попросив його з’ясувати, чи законне будівництво, яке планують на Куліша, 1.

 

Підприємці сподіваються, що спільними зусиллями, разом із владою та правоохоронними органами їм вдасться захистити себе і зберегти свій заробіток.

 

До слова, забудувати територію на Куліша, 1 мають намір ті ж громадяни, які мають відношення і до скандальної забудови привокзальної території біля залізничного вокзалу Тернополя.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: