75 років тому було утворено Тернопільську область (ДОКУМЕНТ)

Опубліковано:
4 Грудня, 2014 о 12:01

75 років тому, Указом Президії Верховної Ради СРСР від 4 грудня 1939 року було утворено Тернопільську область.

 



Навряд чи ця дата може бути Днем народження Тернопільщини, адже історія нашого краю сягає часів сивої давнини. У різні часи і під різними правителями Тернопільський край існував у формі тієї чи іншої адміністративно-територіальної одиниці.

 

А 4 грудня 1939 року радвлада на зайнятих нею територіях утворила Тарнопільську область з центром в місті Тарнополі(таку він тоді мав назву).


До складу Тарнопільської області включили місто Тарнопіль і повіти: Бережанський, Борщівський, Бучацький, Залішицький, Збаразький, Зборівський, Кременецький, Копичинський, Підгаєцький, Скалатський, Тарнопільський, Трембовлянський, Чортківський.

 

З часом, 9 серпня 1944 року, Президія Верховної Ради СРСР уточнила назву обласного центру, вирішивши надалі йменувати його Тернополем, а Тарнопільську область – Тернопільською.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #75, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільська область, #тернопільські новини, #утворена
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: