В останню неділю жовтня – 30 жовтня вночі о 4.00 годинники переведуть на зимовий час, тобто на годину назад. Такі зміни проведуть з метою раціонального використання світлого часу доби та економії електроенергії. Більшість людей переводу годинників зимовий час – радіють, бо зранку можна на годину довше поспати.

«Я навчаюся на третьому курсі в університеті. Живу на «Алясці», а до університету їжджу на «Дружбу», пари починаються щодня о 8.00, тому прокидатися доводиться о 6.30, а часом ще так хочеться поспати, мрієш про ще одну годину сну… Цю можливість якраз і дає перевід годинників на зимовий час. Тепер буду нарешті добре висипатися», – каже студентка, тернополянка Вікторія Ковалик.   Але навіть попри це – перевід годинників для організму людини є стресом.



Лікарі радять сприймати перехід на зимовий час позитивно, більше часу проводити на свіжому повітрі, з сім’єю чи друзями, адже перевід годинників – це стрес для організму, який теж треба правильно пережити. Медики рекомендують особливо піклуватися про себе в період переводу стрілок хворим людям, які мають визначений час, коли треба приймати ліки.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: