Тернопільські лікарі розвіяли міфи про каву
Кава.

Лікарі Тернопільського обласного лабораторного центру контролю і профілактики хвороб дали відповіді на запитання щодо кави, які часто цікавлять людей. Кава – улюблений напій багатьох, однак про нього створити чимало міфів. Сформувалися негативні стереотипи, що  «відбивають» у людей бажання пити каву.

«Ось найпоширеніші із міфів про каву:



  • кава зневоднює організм. Ні, це не так. Хоч кава і має легкий сечогінний ефект, проте вона не зневоднює організм, адже випитої з нею рідини вистачає для якісної гідратації організму;
  • кава підвищує ризик серцевих захворювань. Це не так, адже дослідження показують, що помірне вживання кави (1-2 чашки на день) не пов’язане з підвищеним ризиком серцевих захворювань і навіть може мати захисний ефект. Проте, кава може підвищувати артеріальний тиск. Якщо у вас високий артеріальний тиск, порадьтеся зі своїм лікарем щодо вживання кави;
  • кава викликає безсоння. Це хибна думка, бо кофеїн може впливати на сон, але це залежить від індивідуальної чутливості та часу вживання. Якщо ви п’єте каву о першій половині дня, вона не вплине на якість нічного сну», – кажуть медики.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #кава, #міфи про каву
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Володимир Драбчук
09:43, 28 Вересня, 2024

Ветеран війни з Тернополя іде в гори у військовій амуніції, аби зібрати кошти для піхотинців

ТОП новини тернопільщини: