Відважному воїну з Тернополя Василю Добротвору просять присвоїти звання Героя України посмертно

Опубліковано:
21 Лютого, 2024 о 09:10

Присвоїти звання Героя України (посмертно) просять жителю Тернополя Василю Добротвору. Відповідна петиція розміщена на сайті президента України. Розмістила її Софія Добротвор.

Підтримати петицію можна за посиланням ТУТ, пише “Газета Місто”.



Текст петиції

Прошу Вас присвоїти звання Героя України (посмертно) моєму чоловіку, захиснику нашої Батьківщини, військовослужбовцю ЗСУ, старшому солдату, оператору взводу протитанкових керованих ракет, 2-го стрілецького батальйону, 24-ої окремої механізованої бригади, частини – А0998, Добротвору Василю Васильовичу (15.02.1993 р.н.), жителю міста Тернополя.

З перших днів повномасштабного вторгнення, він подбав про безпеку своїх рідних, та одразу без вагань із впевненістю 2 березня 2022 року вступив до лав ЗСУ. 

Василь брав участь у здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, перебуваючи безпосередньо в районах Донецької, Луганської, Херсонської областей та в період здійснення зазначених заходів.

Приймав участь у пошуках загиблих хлопців після ракетного удару в гуртожитку, 9.07.2022 р. м. Часів Яр, в Бахмутському районі Донецької області, де вони проживали. Також, пішов на порятунок важко поранених побратимів до точки евакуації, під мінометним обстрілом, у Бахмутському напрямку.

Наш Захисник України загинув 9.01.2024 р. внаслідок ураження осколками від вибуху дрона-камікадзе біля населеного пункту Залізне Донецької області. 

Зі слів побратимів, він гідно ніс позивний “ДОБРО”, оскільки, завжди їх підтримував, допомагав, незважаючи на ризик свого життя, завжди турбувався про потреби своїх хлопців.

Захисник “ДОБРО” був турботливим чоловіком і братом, сміливим дядьком для своїх племінників, дбайливим батьком синові, над яким хотів взяти опікунство. На жаль, не здійснились його мрії побачити рідну кровинку – свою донечку!

Добротвор Василь Васильович заслуговує на найвищу державну нагороду – Героя України (посмертно)!

Він завжди буде у наших серцях! Вічна пам’ять! Слава Герою!

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», - бойовий медик
10:20, 21 Жовтня, 2024

«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», – бойовий медик

ТОП новини тернопільщини: